TR

Araç sahiplerine iki gün daha (31.07.2012)

 Maliye Bakanlığı Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin son ödeme tarihini 2 Ağustos tarihine kadar uzattı.


Gelir İdaresi Başkanlığı’nın www.gib.gov.tr uzantılı internet adresini kullanarak vergisini ödemeye çalışan araç sahipleri internet sitesi kilitlendiği için son gün hüsranı yaşadı. Bankalar da sitede yaşanan yoğunluk nedeniyle vatandaşlara MTV hizmeti veremedi.

Hürriyet'ten Erdinç Çelikkan'ın haberine göre Maliye Bakanlığı yetkilileri, MTV’nin ikinci taksitinin yatırılması için 31 Temmuz’un son gün olduğunu ve arızanın internet sitesindeki yoğunluktan kaynaklandığını söylediler.

Vatandaşlar, bugün saat 24.00’a kadar araç vergilerini yatıramamaları halinde cezalı duruma düşeceklerinden şikayet ederek, “Yetkililerden MTV’nin ödeme gününü uzatmalarını bekliyoruz” talebinde bulundular.

MALİYE BAKANI: ÇALIŞMA YAPILIYOR

Konuyla ilgili Maliye Bakanı da twitter hesabından bir açıklama yaptı. Şimşek twit'inde, "Motorlu Taşıtlar Vergisi ikinci taksidiyle ilgili arkadaşlar bir çalışma yapıyorlar. 14.45 sularında konuyla ilgili bir açıklama yapacağım" dedi.

SON ÖDEME TARİHİ UZATILDI

2012 yılına ait Motorlu Taşıtlar Vergisi ikinci taksitinin normal ödeme süresinin bugün akşam son bulacağını belirten Şimşek, vergi dairelerinde meydana gelmesi muhtemel yoğunluğun önlenmesi ve mükelleflere ödemede kolaylık sağlanması açısından söz konusu taksitin ödeme süresinin 2 Ağustos 2012 Perşembe günü mesai saati bitimine kadar uzatıldığını bildirdi.