TR

Deri sektörü kalitede iddialı (01.08.2012)

TOBB Türkiye Deri ve Deri Ürünleri Sanayi Meclisi, Meclis Başkanı Hakkı Matraş’ın başkanlığında sektördeki son gelişmeleri görüşmek üzere bir araya geldi.

Meclis Başkanı Hakkı Matraş, Türk Deri Sanayi’nin kalitesini vurgulayarak girilmesi en zor pazarlarda varlıklarını kanıtladıklarını ve bu pazarlar için üretim yaptıklarını ifade etti. Matraş, sektörün haksız rekabetten korunması yönünde, üretimi artırmayı hedefleyen ve üreticiyi destekleyici para politikaları izlenmesi gerektiğini vurguladı.


Kıymetli kürk alanındaki yüksek ÖTV ve KDV oranlarının sektörü sıkıntıya soktuğunu, oysa ithal edilen kürkün tamamen ihracatta kullanmak amaçlı olduğunun altını çizen sektör temsilcileri, ağır vergi yükünün hafifletilmesini ve sektörün rahatlatılmasını istediler.

İstanbul’un uluslararası alanda çok önemli bir bağlantı noktası olduğunun vurgulandığı toplantıda, ÖTV ve KDV oranlarında yapılacak iyileştirmelerin ardından, hem istihdamın önünün açılacağı hem de ihracatın artacağı ifade edildi.

Meclis Başkan Yardımcısı Lemi Tolunay’ın bugüne kadar ki ihracat ve ithalat rakamlarını değerlendirdiği toplantıda yeni teşvik sistemi de sektör açısından değerlendirilerek, bölgeler bazda getirilen kolaylıklar ele alındı.