TR

Otomotivciler pert olan araçların trafiğe çıkmasından şikayetçi (24.08.2012)

TOBB Türkiye Otomotiv Ticaret Meclisi, Meclis Başkanı Yüksel Mermer başkanlığında Ankara’da toplanarak ‘pert araçlar’ ve ‘sigorta mevzuatı’ konularını ele aldı.

 Toplantıya meclis üyeleri ile birlikte Gaziantep Milletvekili Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Sözcüsü Halil Mazıcıoğlu, Hazine Uzmanı Mehmet Ateş, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkan Yardımcısı Ufuk Göksel, Tramer Birim Müdürü Ünal Gürçay ve Rekabet Kurulu Eski İkinci Başkanı Tuncay Songör katıldı.


-Pert araçlardaki sıkıntı

Kara Taşıtları Kasko Sigortası Genel Şartları’nın ilgili maddelerinde pert tanımının olmadığını ve kavramların net olarak anlaşılamadığını belirten sektör temsilcileri, özellikle ağır hasarlı araçların muayene şartıyla yeniden trafiğe çıkabilmesinin yarattığı sıkıntılara değindiler. Konuya ilişkin olarak mahkemelerde önemli bir dava yükü oluştuğunu belirten Meclis üyeleri, sorunun acil çözüm beklediğine vurgu yaptılar. Toplantıda, perte çıkmış araçların Ömrünü Tamamlamış Araçlar Merkezi’ne (ÖTA) sevk edilmeden tazminatların ödenmemesi önerisi dile getirildi.

-“Tüketici mağdur olmasın”

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkan Yardımcısı Ufuk Göksel, ağır hasarlı, tam hasarlı ve onarılabilir kapsamına giren araçların farkları hakkında bilgi verdi. Toplantıda, tüketici mağdur olmadan, onarılabilir araçların tekrar trafiğe çıkabilmeleri için aracın hasar durumunun mutlaka bilinmesi gerektiği vurgulandı.
          
Tramer Birim Müdürü Ünal Gürçay  ise 2009 yılından bu yana pert diye bir kavramın kalmadığı, araçların hurda belgeli (trafiğe çıkması ve tamiri mümkün olmayan), çekme belgeli (muayene istasyonunun kontrolünden geçerek trafiğe çıkabilir onayı alan) ve ağır hasar (yürüyen aksamda ve aracın kendi özüne etki etmeyecek ama tutar olarak büyük olan hasarlar) belgeli olarak üçe ayrıldığını vurguladı.

Toplantıda ayrıca, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği’nin doğrudan tanzim sistemi olarak tanımlanan bir projesinin bulunduğundan bahsedilerek, bu proje kapsamında herkesin kendi sigortasından yararlanacağı ifade edildi. Bu nedenle, artık trafik sigortası yaptırılırken ucuzluğundan ziyade, iyi hizmet verilip verilmediği esas alınacak ve müşteri memnuniyeti ön plana çıkacağı belirtildi.

Öte yandan toplantıda ikinci el araç satışlarında yeni kriterler getirilebileceği kaydedilerek, donanımsız insanların bu işi yapmasının önüne geçilmesi istendi.