TR

Vergi müfettişleri sayısı artıyor (05.10.2012)

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıtdışı ile mücadelede için sahaya ineceklerini ve şu anda 4 bin 800 olan vergi müfettişi sayısını yüzde 150 artışla 12 bine çıkaracaklarını açıkladı.

 Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kayıtdışı Ekonomi ile Mücadele Eylem Planı'nın 9 aylık gerçekleşme sonuçları ile izleme ve ilerleme raporunu bugün Ankara'da açıkladı. 

İşte o toplantıdan önce çıkan başlıklar:

- Son 10 yıl içinde kayıtdışılığın ciddi oranda geriledi, ancak hala yüksek seviyede.

- Şu anda 4 bin 800 vergi müfettişi bulunuyor. Bu sayıyı orta vadede 12 bine kadar çıkarmayı amaçlıyoruz. Çünkü sadece mevzuat yetmez, sadece kayıtdışılığa karşı eylem planları yetmez, mutlaka sahada olacağız.

- Kayıt dışılıkla mücadele kapsamında akaryakıt, madeni yağ, tütün ve alkol sektöründe fatura ve elektronik defter zorunluluğu getirilecek.

- Kozmetik ürünler takip sistemi hayata geçirilecek. Kozmetik ürünleri izlemeye yöneliksağlık bakanlığı ile bir sistem kuruyoruz. Bundan sonra bütün kozmetik ürünleri üretimden satışına  yönelik takip edeceğiz.

- 6111 sayılı yasa kapsamında, bundan faydalanan mükelleflerin bu ay sonu itibariyle mutlaka taksitlerini ödemeleri gerekiyor. Çünkü bu son şans.

- Şu an itibariyle Halk Bankası'nın yüzde 24'e kadar oranını şartlar uygun olursa bu yıl veya gelecek yıl halka arz etmeyi düşünüyoruz.