TR

Madencilik sektörünün sorunları konuşuldu (10.10.2012)

TOBB Türkiye Madencilik Meclisi, Meclis Başkanı İsmet Kasapoğlu başkanlığında Ankara’da biraraya gelerek madencilik sektöründeki son gelişmeleri ele aldı. Meclis üyeleri, yapılması planlanan çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulundu.

 -Yeni teşvik sistemi ile madencilik sektörüne uygulanacak teşvikler

Toplantıda yeni teşvik sistemi ile madencilik sektörüne uygulanacak teşviklere ilişkin bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda yeni teşvik sisteminde yer verilen genel teşvik uygulamaları, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği ve faiz desteğinin sektöre getirdikleri üzerinde duruldu.


Toplantıda ele alınan bir diğer konu ise Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu (YOİKK) çalışmaları oldu. Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu’nun temel amaçlarından birinin Türkiye'deki yatırımlarla ilgili düzenlemeleri rasyonel hale ettirmek olduğunu ifade eden Meclis başkanı İsmet Kasapoğlu, Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu yapısında gerçekleştirilen yeni düzenlemeler çerçevesinde sektöre ilişkin daha önce çözülemeyen sorunların çözülmesini ümit ettiklerini belirtti.

2011 Ocak-2012 Mart dönemi GİTES ve Sektörel Lisanslar Teknik Komitesi Eylem Planı’nda yer alan Madencilik Sektörü ile ilgili eylemler ve güncel durumlarına ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, yeni dönemde teknik komitelerde önerilen yeni eylemler ile ilgili de bilgilendirmelerde bulunuldu.
Ayrıca, toplantıya katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerince, meclis üyelerine madencilik mevzuatında yapılması düşünülen değişiklikler hakkında bilgi verildi.