TR

BAKA'nın girişimcilik eğitimleri devam ediyor (10.10.2012)

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Isparta’da yeni girişimcilerin yetiştirilmesi, iş sahalarının açılması ve istihdamın artırılması amacıyla gerçekleştirdiği eğitim çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. BAKA ile KOSGEB ile gerçekleştirilen işbirliği protokolü sonrasında Isparta’daki üçüncü uygulamalı girişimcilik eğitimini Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ITSO) veriyor. Kursları başarıyla bitiren girişimci adayları, KOSGEB’e işletme kuruluş desteği, kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım desteklerini içeren toplam 30 bin lira karşılıksız destek için başvurabiliyor.

BAKA ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında imzalanan ‘BAKA ve KOSGEB  İşbirliği ile Yapılacak Olan Girişimcilik Destek Programı Protokolü çerçevesinde Antalya, Burdur ve Isparta’da ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ düzenleniyor. İstihdamın korunması, arttırılması geliştirilmesi ve işsizliğin azaltılmasına yardımcı olmak amacıyla gerçekleştirilen eğitimler, talep üzerine Isparta’da üçüncü kez başladı.

ITSO’daki eğitime katılmaya hak kazanan 30 girişimci adayına; Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ veriyor. 60 saatlik eğitimleri başarıyla tamamlayan ve iş planı KOSGEB kurulunca kabul gören yeni girişimcilere, 3 bin lira işletme kuruluş desteği, 15 bin lira kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım desteği sağlanabiliyor. Girişimciler ayrıca 12 bin lira işletme giderleri desteği ile birlikte toplam 30 bin lira karşılıksız destek alabiliyorlar. Başarılı bulunan girişimciler talep etmeleri halinde ayrıca 70 bin liraya kadar ilk iki yıl ödemesiz 4 yıl vadeli krediden de yararlanabilecek.

BAKA ile KOSGEB arasındaki protokol, ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, istihdamın artırılması ve yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi ana amaçlarıyla imzalanmıştı.