TR

Yeni Vize Randevuları, Ücretler ve Kurye Sistemindeki Değişiklik (16.01.2013)

Sayın Üyemiz,
 
ABD Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğunun, ABD`ye seyahat etmek isteyen başvuru sahipleri için yeni vize hizmetlerini uygulamaya koyacağı bildirilmektedir. 19 Aralık 2012 tarihinden itibaren, vize randevusu alımlarında, vize ücreti ödemelerinde ve kurye ile gönderi hizmetlerinde yeni bir sistem üzerinden hizmet verileceği ve yapılan yeni düzenleme ile, mevcut randevu ve pasaportların kurye ile gönderi ücretleri ortadan kaldırılarak vize ücretlerinin de düşürülmüş olacağı belirtilmektedir.
 
Yazıda devamla, 19 Aralık 2012, Çarşamba gününden itibaren, başvuru sahiplerinin, ABD vizesi için başvuru randevularını üstlenici firma olan CSC aracılığı ile usvisa-info.com adresindeki web sitesinden ya da (0850) 252-6355 numaralı telefonu arayarak yapabilecekleri, ABD`den arayan başvuru sahiplerinin ise (703) 439-2348 numaralı telefonu arayabilecekleri bildirilmektedir. Her iki telefona da yapılacak yerel aramaların ücretsiz olduğu ve yeni sistemde randevu almak için ayrıca ücret ödemek gereğinin ortadan kalkacağı ve randevu ücretinin, vize başvuru ücretinin içinden tahsil edileceği belirtilmektedir.
 
Telefonla randevu ve bilgi hizmetinin 19 Aralık 2012 tarihi itibarı ile başlayacağı ve başvuru sahiplerinin, çağrı ve bilgi merkezi aracılığıyla randevularını ilk 60 gün süresince Pazartesi- Cuma günleri 07:00-21:00 saatleri arasında, sonrasında ise 07:00-19:00 saatleri arasında alabilecekleri, aynı saatlerin ABD`den arayan başvuru sahipleri için de ilk 60 gün süresince Pazartesi-Cuma günleri 07:00-21:00 arasında, sonrasında ise 07:00-19:00 saatleri şeklinde geçerli olacağı ifade edilmektedir. Telefonla bilgi sisteminin Türkçe, İngilizce ve Farsça olarak hizmet vereceği, hem ABD Ankara Büyükelçiliği`nden hem de İstanbul Başkonsolosluğumdan randevu alma imkânı sunacağı bildirilmektedir.
 
Yine 19 Aralık`tan itibaren, vize başvuru ücretlerini nakit olarak ödemek isteyen başvuru sahiplerinin, ödemelerini Türkiye genelinde 959 noktada hizmet veren Akbank şubelerinde TL olarak yapabilecekleri, kredi kartı ile ödeme yapmak isteyen başvuru sahiplerinin ise otomatik telefon sisteminden yararlanarak ABD Doları olarak ödeyebilecekleri belirtilmektedir.
 
19 Aralık 2012 tarihinden itibaren, başvuru sahiplerinin pasaportlarının, başvuru sırasında seçmiş oldukları PTT şubesine gönderileceği bunun yanında kurye ile gönderi için ayrıca ücret gerekmeyeceği ve pasaport gönderi ücretlerinin başvuru ücretinin içinde tahsil edileceği bildirilmektedir.
 
Daha fazla bilgi için 19 Aralık 2012`de etkinleşecek usvisa-info.com ve http://turkey.usembassy.gov/ adresindeki ABD Büyükelçilik web sitesine bakılabileceği ya da CSC`nin Facebook ve Twitter sayfalarının takip edilebileceği belirtilmektedir. Ayrıca, söz konusu değişikliklere ilişkin detaylı bilgi TOBB web sitesi (www.tobb.org.tr) Dış Ekonomik İlişkiler Dairesi Sayfası`ndaki Vize Duyuruları bölümü altında yer almaktadır.
 
Üyelerimize duyurulur