TR

TOBB Başkanından Başdeğirmen’e 2 söz (22.05.2013)

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun ITSO’yu ziyaretinde, Başkan Başdeğirmen, bir okul birde içinde Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve diğer ilgili birimlerinden olacağı Ekonomi Kampusu binasının yapımına destek istedi.

                Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulundu. ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan, ITSO Meclisi ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nuri Dirik, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gözde Çağlar, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Uğur Büyükçulcu ile çok sayıda işadamının hazır bulunduğu ziyarette önemli gelişmeler yaşandı. ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Önceki Başkan Hasan Hüseyin Kaçıkoç döneminde Isparta’ya bir okul yapılmasıyla ilgili ön görüşmesinin yapıldığı projeyi hatırlatarak,  Protokol imzalanmasını istedi. Bunun yanı sıra İçinde Ticaret Borsası ve Ticaret ve Sanayi Odası ile diğer birimlerinde olacağı Büyük Bir Ekonomi Kampusu binası yapımında destek istedi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu okulun yapılmasıyla ilgili protokolü bir ay içinde imzalayacaklarını, Ekonomi Kampusu Projene tam destek sözünü verdi.

TOBB BAŞKANI GERİ ÇEVİRMEDİ

                ITSO Meclisi ve Yönetim Kurulu üyeleriyle  tanışmanın ardından ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen kısa bir konuşma yaparak bazı isteklerde bulundu. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun Isparta’ya her zaman destek olduğunu belirten Başdeğirmen şöyle devam etti:

“Başkanım yıllardır bize çok sıcaktır, Ispartamızı çok sever. Biz her gittiğimizde bizi çok sıcak karşılar. Tüm taleplerimizde önümüze düştü. Kendisine bu dönem biraz daha fazla yük vereceğimizi düşünüyoruz çok isteklerimiz olacak.  Genç dinamik ekibin talepleri çok fazla olacak. Bizler daha önce Hasan Hüseyin Kaçıkoç Başkanım zamanında Isparta’ya bir eğitim binası kazanılması için bir talep de bulunmuştuk. Kendisi bize neden olmasın demişti. Şuanda inşallah bunun da müjdesini verecek diye düşünüyorum. İnşallah okulu Isparta’ya kazandırılması için elinden geleni yapacaktır.

EKONOMİ KAMPUSU İÇİN DESTEK İSTİYORUZ

Bildiğiniz gibi binamız merkezde, üyelerimiz otopark sorunu yaşıyor, bunun yanı sıra birçok üyemiz sizi görmek için geldi fakat yer sıkışıklığı nedeniyle yukarıya çıkamadılar. Seçim çalışmaları sırasında, bu binanın bize yetmediğini merkezde kaldığını ve bizim  bir Ekonomi Kampusu yani Ticaret ve Sanayi Odasıyla birlikte diğer birimlerinde içinde olacağı bir bina yapmayı düşündüğümüzü söylemiştik. Başkanımız bu tür konularda yardımcı oluyor. Başkanımızın ziyareti de bizleri mutlu etti. Mutluluğun anlamlı hale gelmesi için isteklerimize olumlu yanıtlar vereceği kanısındayız. Okul yapımı ve bina yapımı en basit isteklerimiz, Isparta’nın gelişmesi adına birçok isteklerimiz olacak. Biz lobiciliği önemsiyoruz. Biz herkesle ele ele verip Ispartamızın gelişmesi için elimizden geleni yapacağız. Birlik beraberliği sizlerin de desteği ile isteklerimizin çözülmesini istiyoruz.  Bu genç ekiple sizinle birlikte olmak istiyoruz.

                Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar da Okulla ilgili TOBB Başkanı Hİsarcıklıoğlu’ndan söz istedi.  

İNSANLARA FAYDALI OLUN

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu konuşmasında başarının sırlarını anlatarak, “Bu makamlar hizmet makamıdır buralarda hizmet edin gelip geçici makamları iyi değerlendirip çok iyi hizmet edin ve insanlara faydalı olun. Sizler insanlara faydalı olacak en önemli yerdesiniz, Türkiye’nin en demokratik yerindesiniz. Sizi meslektaşlarınız ‘Bizi en iyi temsil edin’ diye seçtiler. Eğer Isparta’ya Ispartalıya hizmet edebilirseniz, edebilirsek biz kazanırız siz kazanırsınız. Hepinizi kutluyorum. Bundan önceki Hasan Hüseyin Kaçıkoç ve ekibinden Allah razı olsun güzel hizmetler ettiler. “dedi.


ITSO 5 YILDIZLI ODALAR ARASINDA

ITSO’nun hizmet kalitesini de övgüler yağdıran TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti:

“Şunu da belirtmeden geçmeyeceğim Türkiye’deki  5 yıldızlı Ticaret Sanayi odalarından biridir ITSO.Profesyonel kadrosu ile birlikte Londra Paris Berlin Ticaret ve Sanayi Odaları üyelerine nasıl hizmet veriyorsa Isparta Ticaret ve Sanayi Odası da üyelerine o kalitede hizmet veriyor. Sizin bu çıtayı yükseltmeniz gerekiyor.  Her gün taze bir gün. Her gün yeni bir sayfa. Yunus Emre’nin güzel bir lafı var’Dün Dünde kaldı Cancazım, Bugün Yeni Şeyler Söylemek lazım’. Ben bunu işimize çeviriyorum Dün Dünde kaldı cancazım bugün yeni şeyler yapmak lazım. Gerek işinizde gerekse odanızda yeni ne yapabilirim diye düşünmek gerekiyor. Dünyada rekabet eskisi gibi değil. Dünyadaki her şeyi bir tuşla öğrenebiliyorsunuz.”

BİRLİKTE RAHMET AYRILIKTA AZAP VAR

İş dünyası adına güzel hizmetler yapmak isteyenlerin öncelikle negatif enerjiyi üzerinden atması gerektiğine dikkat çeken TOBB Başkanı Hİsarcıklıoğlu şunları söyledi:

“Başarı istiyorsanız, Birlikte rahmet ve bereket ayrılıkta azap vardır. Artık seçim bitti yönetimi seçtiniz hep beraber Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Borsası hep beraber yönetimlere yardımcı olmamız lazım. Kuş alayı ile uçar. Tek başına uçan kuş yoktur. Enteresandır öndeki kanat çırpmalar arkadakinin yorulmasını önler.Yani birlikte rahmet var. Bizler bir bütünüz. Bu bütünlüğü devam ettirmek lazım. Özellikle seçim dönemindeki rekabetten dolayı tartışmalar artık bitti. Bundan sonra birbirinizi kucaklayın Isparta kazansın. Seçimi kazananlar kaybedenleri kucaklamak mecburiyetindedir. İnsanın gönlü her şey ister kazanmakta var kaybetmekte. Belki kaybedenler için hayırlısı kazananlar içinde hayırlısı budur. Sakın kaybedenleri dışlamayın negatif enerjiden uzak durun hayatınızı boşa geçirmeyin. Sürekli bizimle iletişim içinde olun. İletişimde olun ki daha güzel hizmetler edesiniz.  

GELECEK KADINLARDA VE GENÇLERDE

                Özellikle Kadın ve Genç Girişimciler Kurullarını gördüm onlardan aktiflik oda borsa başkanlarından da onlara sahip çıkmalarını istiyoruz. Gelecek kadınlarda ve gençlerde. Kadınların ve gençlerin girişimciliğini artırmalıyız. Ne kadar artarsa o kadar zengin oluruz. Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler model olmalı. Geleceğinize ölümden sonra hayat varsa ben var olduğuna inanıyorum. En büyük hizmetiniz bu olur. Bir insanın kurtuluşu dünyanın kurtuluşudur.

ISPARTA’YA HEM OKUL YAPILACAK

HEM DE EKONOMİ KAMPUSU

Benden istediğiniz eğitim kampusu ve okul talebi var. Bu çerçevede artık. Bizim size hediyemiz olsun. 1 ay içinde protokolü hazırlayıp imzalayalım. 365 oda ve borsamda yerel basın dahil takip ederim. Şükrü Başkanın seçim öncesi verdiği sözlerden biriydi Ekonomi Kampusu. Burası park sorunu yapıyor. Benim sevindiren noktada Oda ve Borsa aynı çatı altında buluşmak istiyoruz diyor. Birçok yerde oda ve borsa birbirinden ayrı. Burada bir çatı altında olmak istiyorlar. Mevzuatın bana müsaade ettiği sürece destek olmaya hazırım. Allah hepinizin yardımcısı olsun.

Bu arada Ispartalılarla övünebilirsiniz. Ispartalıların misafirperverliğini gösterdiler.Benim buraya geliş amacım farklıydı, ekipte bulunan herkes hayran kaldılar. “