TR

Her zaman emrinizdeyiz (03.06.2013)

 

Milletvekili Nevzat Korkmaz, ITSO Başkanı Badeğirmen’e:

Her zaman emrinizdeyiz

MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ITSO) ziyaretinde, ‘Isparta’nın menfaatine olan tüm konularda destekçiniziz’ mesajını verdi. Ziyarette ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. ITSO’nun yeni seçilen tüm meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyelerine başarılar dileyen Milletvekili Korkmaz, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in tecrübelerini ve deneyimlerini daha iyi kullanacağından şüphesinin olmadığını söyledi. Isparta adına yapılacak tüm olumlu çalışmalarda desteklerini esirgemeyeceğini belirten  Korkmaz, “Sayın Başkan ve Yönetim Kurulunu hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Şükrü bey zaten bu odada yıllardır var deneyimlerini başkan olarak ısparta halkına yansıtacak. Kendisine başarılar diliyorum. Biz siyasetçi olarak Isparta’ya hizmet konusunda bütün toplum kuruluşlarının emrinde olduğumuz gibiITSO’nun da emrindeyiz. Isparta  tarımda birçok destekten yararlanamıyor. Örneğin Elma üretimi yüzde 25’i tek başına Isparta’da, kiraz kayısı üretimimiz de oldukça yüksek. Gülümüz var, ama sorunlarımız malum. Türkiye’de destek fındığa veriliyor,  üzüme veriliyor neden bizim ürünlerimize verilmiyor konularında yeni gelişmeler ve kürsüye taşınması gereken konular varsa her zaman emrinizdeyiz. Ortak çalışma Isparta’ya çok şey kazandıracak. Hayırlı uğurlu olsun.”dedi.

ISPARTA’YA HİZMET İÇİN KAPINIZI AŞINDIRACAĞIZ

                ITSO Başkanı Başdeğirmen de ziyaretten duyduğu memnuniyeti anlatarak, Milletvekili Korkmaz’a kısaca projelerinden bahsetti. Isparta’nın çok önemli sorunları olduğuna dikkat çeken Başdeğirmen şöyle devam etti:

“Sayın milletvekilimizin bizleri tebrik için gelmesi ve burada olması güç veriyor. Isparta’nın sorunlarıyla ilgili paylaşacağımız çok fazla konular var. Zaman içerisinde bunları paylaşacağız. Birlik beraberlik içinde şuanda sorunlarımızın çözülmesini konuşuyoruz. Birlik beraberlik içinde paylaşıp konuşup istişare ettikten sonra Isparta için olmayacak bir şey yok. Hem sorunları çözme hemde yeni gelişmeler de birlikte olacağımız kanısındayız.  Bundan sonra milletvekillerimizi çok rahatsız edeceğiz. Tabiri caizse kapılarını aşındıracağız. Biz her geldiğinizde sayın milletvekilimizi görmek istiyoruz. Sorunlardan bahsedecek olursak , örneğin gülcülüğümüzle ilgili sorunlarımız var. Öncelikle gül ürünlerinin daha kaliteli ve daha sağlıklı olması için Ispartamıza bir laborutuar kurulacak. Laborutauarın incelemesinden çıkmayan ürünler satılmayacak. Sağlık Bakanlığı bu konuda hassas ilimizde bulunan iki esnafımız 20 bin lira ceza yedi. Üniversitemizin Gülar diye bir firması var, gül ürünlerini satıyor. Biz rektörümüz buraya ziyarete geldiğinde Gülar’ın ürün satmasını istemediğimizi esnafımızın aynı şartlarda rekabet konusunda sıkıntı yaşadığını söyledik. Bu konuya kendisi sıcak baktı. SDÜ’nün laboratuarını kullanın dedi.  Bunun dışında bizim bir laboratuar projemiz var. Bunu hayata geçirmek için çalışmalarımıza başladık.  Gülcülüğümüzü iyiye götürecek çalışmalara imza atacağız. Ancak en büyük sorunumuz gülün süs bitkileri arasında yer alması. Isparta gülü süs bitkisi olarak görünüyor sanayi bitkisi olarak değiştirilmesi gerekiyor. Bu nedenle destek alamıyoruz. Bu konunun acilen çözülmesini istiyoruz bu konuda sayın milletvekillerimizden destek bekliyoruz.”