TR

Bu memleket için aynı masada toplanmalıyız (10.06.2013)

ITSO Başkanı Başdeğirmen, kendisini ziyarete gelen İl Genel Meclisi Başkanı ve üyeleriyle projelerini paylaştı ve Isparta için yapılacak tüm çalışmalarda desteklerini istedi.

 

                İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun ve çok sayıda İl Genel Meclisi Üyesi Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Sekreter Erkan Ayan hazır bulundu. İl Genel Meclisi Başkanı Zabun, ITSO Başkanı Başdeğirmen’e bundan sonra memleket adına yapılacak her türlü projede yanlarında olduklarının mesajını verdi. ITSO Başkanı Başdeğirmen’de İl Genel Meclisi Başkanı Zabun ve İl Genel Meclisi Üyeleriyle, önümüzdeki günlerde hayata geçireceği projeleriyle ilgili fikir alışverişinde bulundu.

RİSKLERİ FIRSATA ÇEVİRMELİYİZ

                Ziyarette konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Zabun, “Önümüzdeki süreçte memleketin kalkınması noktasında ticaretin gelişmesi noktasında çok önemli fonksiyonlar üstleneceğiniz kanısındayız. Ki zaten bütün tüccarlarımızda bu düşünce doğrultusunda şahsınıza bu desteği verdiler. İnşallah hepinizin yüzünü Allah kara çıkarmasın. Isparta’nın geleceği adına bir kaç tuğla koyma noktasında önemli görev noktaları var. Bizim sizin bu işi başaracağınız noktasında ekibinizle birlikte her hangi bir tereddüdümüz yok. İl Genel Meclisi olarak gerek Isparta’nın ticari anlamda politikaları oluşturulurken geleceğe dair gereken desteği vereceğiz. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde önemli bir gelişme katederiz.Tabiki bu makamlar halkın irade koyup seçtirdiği makamlar her şeyden önce saygıdeğer ve kutsal tarafı var.  Ticaret ve Sanayi Odası önemli. İl Genel Meclisi olarak zaman zaman dile getiriyoruz. Çok önemli risklerin üzerinde bulunduğumuz gibi fırsatlarda var. Biz riskleri fırsatlara çevirmeliyiz. İnşallah başarılı bir çalışma dönemi dileğiyle tekrar tebrik ediyoruz, başarılar diliyoruz.

BİRLİKTE OLMAZSAK BAŞARAMAYIZ

ITSO Başkanı Başdeğirmen, ilk olarak Isparta’nın birlik beraberlik içinde aynı masada sorunları tartışıp aynı masada çözüm bulması noktasında ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Başdeğirmen şöyle devam etti:

“ Bu görevlere gelirken, üyelerimizin ve oyu olmayan kişilerin gönüllü desteği ile buradayız. Biz görevimizin sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Biz bunu paylaşınca güzel olacağını düşünüyoruz. Sizi burada görmemizden  bundan sonra birlikte çalışacağımızı anlıyorum. İnşallah bunları en iyi şekilde çözeceğiz. O kadar çok sorunlarımız var ki birlikte çözeceğiz. Bizim için önemli olan hep beraber aynı masaya oturmak. 3 arkadaşımızla aday olduk. Hepimizin projeleri vardı. Biz dedik ki seçim sürecini çok iyi götürmeliyiz. Onlarda gerçekten buna iyimser yaklaştılar ve sonuç itibariyle seçim süreci çok iyi gitti. Biz alışık olmadığımız bir seçim süreci yaşadık. Seçim oldu ben değil hepimiz kazandık. Konuşuyoruz, arıyorlar ben arıyorum. Bunlar çok güzel şeyler. Bunun yanı sıra odamızda hiç devir teslim töreni olmamış. Ama biz yaptık.  Isparta’ya hizmet yapılacağında paylaşmak çok önemli. Bugün Valimiz, Belediye Başkanımız, Rektörümüz, Milletvekillerimiz İl Genel Meclisimiz bir masada projeyi çözemiyorsak olmaz. Biz Ankara’ya hiç beraber gidemedik, ama bundan sonra hep birlikte olmak durumundayız. Yoksa bir şeyleri başarmamız mümkün değil.

Biliyorsunuz, geçtiğimiz haftalarda TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu buradaydı. Kendisinden ilimizin ihtiyacı olan bir okul birde içinde Tüccarımıza sanayicimize hizmet edecek birimlerin bulunduğu bir hizmet binası talep ettik. Okul ve hizmet binasına destek vermek için söz verdi. Okulla ilgili 2 haftadır araştırma yapıyoruz görüşler alıyoruz. Bizim en büyük sorunumuz ara eleman öncelikle Ispartamızda bunu halletmek zorundayız. Üniversitemizle görüştük, kampüsü içinde yer vermek istiyoruz dedi, Organize Sanayi Yönetimi buraya yapın, Milli Eğitim istediğiniz yere yapın dedi. Belediye Başkanımız yer vermek istiyor. 10 gün içinde belli olacak netlik kazanacak. Benim söylemek istediğimiz şu okul projesi önemli olmayabilir devletimiz de yapıyor önemli olan  hep birlikte gidip okul projesine imza atmak. Burada bir mesaj vermemiz gerekiyor. Hepimiz birlikte bir masaya oturup birlik içinde imzalamalıyız. İnşallah bunları başardıktan sonra yapmamız gereken çok şey var. Buradaki mesajımız çok önemli. Diğer taraftan önümüzdeki günlerde sizinle de istişare edeceğimiz, gül ve kozmetik ürünleriyle ilgili akredite bir laboratuar kurulması, ilimiz için çok önemli bir çalışma. Tarımsal desteklerle ilgili önümüzdeki günlerde planladığımız çalışmalar hepsini oturup konuşacağız. Sizlerin bu konuda desteği çok önemli. Yine konuşacağımız birçok konu var. Birlikte olursak hizmetlerimiz de bir o kadar fazla ve yararlı olur.“

İl Genel Meclisi Başkanı Zabun da, “Okulla ilgili farklı talepler alınmalı ama en doğrusu bulunmalı. Bir kısım lise bir kısım meslek yüksek okulu diyebilir ama sonuçta en iyisi yapılmalı. Özellikle son süreçte milli eğitim bakanlığının ortaya koyduğu bir şey var. OSB’lerdeki lise ve meslek lisesi eğitimlerine çok ciddi anlamda ekonomik destek söz konusu. Bu boyuttan da değerlendirilirse çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Diğer konulara gelince dediğimiz gibi hepimiz istişare edip gereken desteği veririz. “diye konuştu.