TR

İşadamı Çelik ve ekibinden ITSO’ya hayırlı olsun ziyareti (04.07.2013)

ITSO seçimlerinde aday olan İşadamı İsmail Rüştü Çelik ve ekibinin Oda’yı ziyaretinde samimi diyaloglar yaşandı. ITSO Başkanı Başdeğirmen ve İşadamı Çelik Isparta’nın menfaatine olan tüm konularda birlik , beraberlik mesajları verdiler.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde yarışa katılan İşadamı İsmail Rüştü Çelik ve ekibi, seçimi kazanan ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i  ziyaret ettiler. ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette, İşadamı Çelik ve ITSO Başkanı Başdeğirmen, birlik beraberlik mesajları verdiler. İşadamı Çelik, ITSO Başkanı Başdeğirmen’in son günlerdeki çalışmalarından övgüyle söz ederek, “Isparta’nın birlik beraberliğe ihtiyacı vardı, Sayın Başkan bunu başardı.”dedi.

ITSO Başkanı Başdeğirmen de Çelik ve ekibine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, “Bu seçimlerin tek galiba var; ISPARTA, sizlerin burada olması Isparta’nın kazandığının en büyük göstergesi. Bundan sonraki çalışmalarımızı hep birlikte yapacağız” dedi.

GÜZEL GÜNLER ISPARTA’YI BEKLİYOR

                Birlik beraberliğin vurgulandığı ziyarette İşadamı Çelik şunları söyledi:

“Öncelikle hayırlı uğurlu olsun demek için buradayız. Bilindiği üzere demokratik bir seçim mücadelesi verildi. Isparta’nın geleceğiyle ilgili önemli mesajlar verdik. Belki son yılların seviyesi en yüksek seçim dönemi yaşadık. Kendilerini kutluyorum.

Sayın Başkanın önderliğinde Isparta’nın sivil toplum kuruluşları ve siyasileri biraraya gelip Ankara’ya güzel bir çıkarma yaptılar. Bu çıkarmanın meyvelerini önümüzdeki süreç içerisinde göreceğiz. Kendilerini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Isparta’nın bu şekilde birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardı, Sayın Başkanın organizesinde böyle bir şey yapıldı ve birlik beraberliği gördük özellikle bu konuda kendilerini tekrar tekrar tebrik ediyorum.

Bunların yanı sıra Ağustos ayından itibaren bir teşvik programı geliyor. Yeni bütçe görüşmeleri başladığında illerin de problemleri ve beklentileri yeniden gündeme oturuyor. Bu konuda da Sayın Başdeğirmen ve ekibinin ilin menfaati için aynı başarıyı göstereceklerinden kuşkumuz yok. 2013-2014 Yatırım Programına Dereboğazı Yolu’nun alınması söz konusu. Bu konuda da Sayın Başkan aynı ekibi toplayıp tekrar Ankara çıkarması yapılabilirse çok iyi olur.  Kaldi ki bu konuda Sayın Başkanın vizyonu itibariyle bunu yapabileceğine inancımız tamdır. Bu ekipleri toplayıp, siyaset arenası ve bürokrasiyi harekete geçirebilirsek Isparta çok önemli şeyler kazanır. Bunu da yapacağından eminiz Isparta’nın bu  birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Bunu en güzel şekilde sizlerin yapacağından tereddüdümüz yok. Bu  birlik ve beraberlik içerisinde Isparta’nın da makus talihinin yenilmesi hiç de uzak bir düşence değil. Yeter ki birbirimizle kucaklaşıp, el ele tutuşalım. Isparta’nın ihtiyaç duyduğu konu da son 10 yıldır 15 yıldır budur. Geçtiğimiz günlerde bunu ortaya koydunuz bunun devamını yapabilirsek güzel günler Isparta’yı bekliyor. Bizim üzerimize ne düşüyorsa her zaman hazır olduğumuzu belirtmek isteriz. “

 KAZANAN ISPARTA OLDU

                ITSO Başkanı Başdeğirmen de, Çelik ve ekibine teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

“ 11 Mayıs’ta hep birlikte bir seçim yaşadık. Bizleri tebrik etmeye gelmeniz çok nazik bir davranış. Çok memnun oldum. Seçimden önce kim kazanacak kim kazanacak diye yorumlar yapıldı. Şuanda görüyoruz ki bu seçimlerin tek kazananı var. Oda ISPARTA. Daha önceki dönemlerde yapılan seçimlerden çok daha farklı bir seçim yaşadık.  Şuandaki bu ortam, sizlerin burada olması Isparta’nın kazandığını gösteriyor. Biz bunun için son derece mutluyuz. Sizler ve bizler seçimlerde hep şunları söyledik. Seçimlerden sonra aynı masada oturabileceğimiz şekilde seçimleri geçirirsek biz bu memlekete faydalı oluruz, oturup projelerimizi konuşabilirsek memleketimiz kazanır demiştik. Biz bunu başardık, bu gerçekten çok önemliydi. Isparta çok şanslı, biz projelerimizi paylaşabilecek durumdayız. Isparta’nın sorunlarını Ankara’da aktarabilecek duruma geldik. Bu gücümüzü hep birlikte kullanacağız. Ağustos ayından itibaren teşvik kanunu tekrar gündeme gelecek. Biz Ankara’ya gittiğimizde Dereboğazı, hızlı tren, akredite laboratuarı konularını görüştük, bunları takip edeceğiz.  Bundan sonraki çalışmalarımızda da hep beraber gideceğiz.

Sizlerin vakıf olduğu konular var o konularda sizlerden istifade etmek istiyoruz. Özellikle enerji konusunda  projeleriniz var, farklı fikirleriniz var, bizde katkı sağlamaya her zaman hazırız. Bu konularla alakalı ilimizin menfaati için hep beraber istişareli şekilde başarıya ulaşmak istiyoruz. Herşey Ispartamız için. Hep birlikte Isparta ekonomimizi canlandırabilir, kısır çekişmelerden ayrıştırabilirsek faydalı oluruz. Amacımız memlekete hizmet. Biz bütün bu çalışmaları hizmet için yapıyorsak muaffak  olmak zorundayız. Bundan sonrada çok güzel işler yapacağız. Bu görüntü bizleri çok mutlu etti, bundan sonraki çalışmalarda hep beraber olmak istiyoruz. Ziyaretlerinizden dolayı teşekkür ederim.”