TR

‘Isparta Ekonomi Kampusu’ için işbirliği başladı (10.07.2013)

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO)’nın öncülüğünde Isparta Ticaret Borsası, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA ) ve  Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Isparta İl Koordinatörlüğü Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Isparta Ekonomi Kampusu Projesi ile  ilgili ilk toplantısını yaptı. Toplantıda kurumlar ortak hizmet binasıyla ilgili işbirliğine başlayarak projeden beklentilerini ve görüşlerini bildirdiler.

                Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde İstanbul Yolu üzerinde Odaya ait arsa üzerinde yapılması planlanan “Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Isparta Ekonomi Kampusu Projesi” ile ilgili ön görüşmelerin ardından fizibilite ve proje toplantıları başladı. ITSO’da yapılan toplantıda Başkan Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri ve Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, ITSO Genel Sekreteri Erkan Ayan, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Ramazan Çelebi, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili hazır bulundu.

BİRLİK BERABERLİĞİN SİMGESİ OLACAK BİNA

                Binanın nasıl yapılacağı ve kurumların taleplerinin değerlendirildiği toplantıda ITSO Başkanı Başdeğirmen, Ekonomi Kampusu Projesi’nin, Isparta ekonomisine, iş dünyasına ve kurumların üyelerine yönelik önemli hizmetler vermesinin hedeflendiğini söyledi. Isparta’da kurumların aynı binada bulunduğu bir kampusun ihtiyaç olduğunu belirten Başdeğirmen şöyle devam etti:

                “Ispartamıza yapmak istediğimiz Ekonomi Kampusunun ilk görüşmesi için toplandık. Gelişen ve büyüyen Isparta ile birlikte geliştirilen hizmet anlayışına, bağlı olarak oluşturulan Isparta Ekonomi Kampusü Projesi, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Isparta Ticaret Borsası, Tarım ve Kırsal Kalkınma İl Koordinatörlüğü, Türk Standartları Enstitüsü Isparta Hizmet Merkezi, KOSGEB Sinerji Odağı, Türk Patent Enstitüsü Isparta Temsilciliği, Kredi Garanti Fonu A.Ş. Isparta Temsilciliği gibi Isparta ekonomi dünyasına hizmet eden birimleri tek bir çatı altında Isparta’ya hizmet verilmesini amaçlamaktadır. Mevcut hizmet binası ihtiyaçları karşılayamaz duruma geldiğinden yeni Isparta Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasının Isparta Ekonomi Kampusü  Projesi çerçevesinde işbirliği yapılan tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’na ait arsa üzerinde projelendirilmesi büyük önem kazanmaktadır.

Bu projedeki amacımız hizmet binalarımızı ortak bir kampus haline getirmek, üyelerimizin, iş dünyasının ve Ispartalı vatandaşlarımızın bütün işlerini aynı anda yapmasını sağlamak. Uzun zamandır Isparta ekonomisine, sanayisine, vatandaşına hizmet veren birimleri birleştirip en iyi şekilde hizmet etmek istediğimizi söylüyoruz. Ekonomi kampusunda en iyi hizmeti vereceğimize inanıyorum. Kurumlar da olumlu yaklaşıyor, münferit görüşmelerimizde kurumlar ne kadar yer istiyor nasıl istiyor onları konuştuk. Şimdi yapılan toplantımızda da  ön proje çalışması nasıl olacak bunları konuşuyoruz.

Bunun dışında tüm kurumların ortak fikri olarak bu projeyi, Ispartalı mimarlarımızın, Ispartalı mühendislerimizin, Ispartalı müteahhitlerimizin, Ispartalı satıcılardan temin edilen malzemelerle yapılması konusunda anlaşmaya vardık. Önümüzdeki günlerde yine toplantılarımız devam edip isteklerimizi netleştireceğiz.”

Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, ITSO’nun önderliğinde yapılacak Ekonomi Kampusu’nun Isparta için çok önemli bir prestij projesi olacağını söyledi.  Borsa Başkanı Adar, “Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’na ait olan Isparta girişindeki ITSO’ya ait arsanın değerlendirilmesi çok iyi bir düşünce. Büyük illere gittiğimiz de girişlere prestij binalar yapılıyor. Biz iddialı bir proje yapıp görkemli bir bina yapılmasını ve bu bina içinde yer almak istiyoruz. Bütün üyelerimiz zaten ortak ve diğer kurumlarla da çok işi oluyor. Bu buna birlik ve beraberliğin, işbirliği ve güçbirliğimizin simgesi olacak, şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”dedi.

BAKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili, binanın yapılması halinde kurumların daha iyi ve daha rahat ortamlarda hizmetlerini daha iyi verebileceklerini söyledi.  Isparta Ekonomi Kampusu Projesi’nin Isparta için önemli olduğunu belirten Bilgili şöyle devam etti:

“Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Ticaret Borsamız,  Ticaret ve Sanayi Odamız, diğer ekonomi ile ilgili kurumlar ekonominin lokomotifi olan kurumlar. Ancak, kurumlar üyelerine, vatandaşa ve iş dünyasına çok mütevazi binalarda maksimum kapasite ile hizmet vermeye çalışmakta. Binalarımızın hepsi ihtiyacı karşılamaktan uzak durumda. Kalkınma Ajansı olarak Özel İdarede bulunduğumuz binamızı son kapasitesine kadar kullanıyoruz. İlave ihtiyaçlarımızı mevcut binamız karşılamıyor. Bütün kurumların ayrı ayrı bina işine girip kaynaklarını israf etmesi de çok uygun değil. Bu açıdan Ticaret ve Sanayi Odamızın önderliğinde Isparta Ekonomi Kampusu Projesi çok önemli. Biz destekliyor ve içinde yer almayı istiyoruz. İnşallah gerçekleşir bütün kurumlarımız üyelerine ve Isparta iş dünyasına daha iyi koşullarda hizmet eder diye düşünüyoruz. “

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmaya Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Ramazan Çelebi,  Isparta Ekonomi Kampusu Projesinin içinde yer almayı çok istediklerini belirterek, “Ticaret ve Sanayi Odamızın girişimlerini taktirde karşılıyoruz. Böyle bir bina Isparta’ya ihtiyaçtı, bizim bulunduğumuz yerler ihtiyaca cevap vermiyor. Isparta’da yatırımların desteklenmesine önem veriyorum ama çalışma ortamının da daha rahat olması çok önemli. Hiç güneş görmeyen odalarımız var. İnşallah bu binanın yapılması Isparta’da birçok eksikliği gidereceği gibi Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumu’nun da hizmetlerini daha iyi yapmasını sağlayacak. İnşallah biran önce hayata geçer ve Isparta bu eksikliğini giderir. İşbirliği ve güçbirliğimizin de en güzel yansıması olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. “diye konuştu.