TR

TOBB, BM Dünya Turizm Örgütü'nün yönetimine girdi (26.03.2012)

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün (UNWTO) Bağlı Üyeler (Özel Sektör) Yönetim Kurulu'na Başkan Yardımcısı sıfatıyla girmeye hak kazandı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu twitter hesabından yaptığı açıklamada, Berlin'de gerçekleştirilen UNWTO Bağlı Üyeler Genel Kurul toplantısında TOBB’un, toplam 23 üyenin yer aldığı Yönetim Kurulu’na Başkan Yardımcısı sıfatıyla girdiğini söyledi.

UNWTO Yönetiminde TOBB'u, Türkiye Turizm Meclisi Başkan Yardımcısı Hasan Arat temsil edecek.

Açıklamada şunlar kaydedildi: ''Dünya çapındaki organizasyonlarda daima en üst seviyede sorumlu görevler almayı ilke edinen TOBB, dünya turizminin zirve kuruluşu olan UNWTO bünyesinde üstlendiği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı göreviyle de elini taşın altına koymuştur. Ülkemizin turizm alanında sahip olduğu müthiş potansiyelin maksimum şekilde kullanılması ve kuruluşa üye ülkelerden katılımcıların geniş çaplı iştiraki ile küresel ölçekte ülkemizi etkili bir şekilde tanıtılması hedefimizdir.

Bu bağlamda, 14-16 Kasım 2012 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenmesi planlanan ''UNWTO World Tourism Forum&Affiliate Members General Conference'' organizasyonu, dünya turizmine yön veren aktörlerin, uluslararası ölçekte çalışmalar yürüten akademisyenlerin ve ülkemiz turizm sektörünün mensuplarının da katılımıyla önemli bir etkinlik olacak.''