TR

Akreditasyon Çalıştayı’nda Akredite Oda ITSO anlatıldı (26.09.2013)

TOBB Oda/Borsa Akreditasyon Çalıştayı, geçtiğimiz hafta Türkiye’deki 365 oda arasında  Akredite olan 131 ve Akreditasyon Süreci devam eden 22 Oda/Borsanın Genel Sekreter ve Akreditasyon Sorumlularının katılımıyla Antalya’da gerçekleştirildi.​  Çalıştay’a Akreditasyon Belgesinin ilk alan odalar arasında bulunan (A) grubu “Beş Yıldızlı Hizmet “  kategorisinde akredite oda olan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın  Genel Sekreteri Erkan Ayan ile Kalite Yönetim Temsilcisi Nihal Demirgil katıldı.

 

Çalıştayda, Akredite 20 Oda/Borsanın özellikle Stratejik Planlama, Kalite Yönetim Sistemi, Üye Memnuniyeti, Bilgi Güvenliği ve Performans Yönetim Sistemi konuları üzerine yaptığı iyi uygulamaları paylaşıldı ve TEPAV bünyesinde görev yapan analistler, Oda/Borsalarla yapılabilecek ortak çalışmalar ve Stratejik Planlama üzerine sunumlar yaptı.  ITSO Genel Sekreteri Ayan, (A) grubu “Beş Yıldızlı Hizmet “  kategorisinde akredite oda olan Isparta Ticaret ve Sanayi’nde Yenilenen Vizyonu ve Hizmet Kalitesi ve Projeleriyle ilgili  bilgilendirme yaptı.

                                                                  

Çalıştaya katılan, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Akreditasyon Kurulu Başkanı Halim Mete, Akreditasyon Sisteminin geleceğine yönelik değerlendirmelerde bulundu ve 365 Oda/Borsanın 4 yıl içerinde Akreditasyon Süreci içerisinde yer alacağını belirtti.

                Çalıştayın ikinci gününde, Oda/Borsalar Akreditasyon Standardı ve uygulamasına ilişkin iyileştirme önerilerini TOBB'a ilettiler. TEPAV’ın koordinasyonunda ve Oda / Borsalarda görev yapan Akreditasyon Sorumlularının moderatörlüğünde gerçekleştirilen yuvarlak masa toplantısında ise; Oda/Borsaların sundukları hizmetler, Oda/Borsaların bölgesel kalkınmadaki etkileri, Akreditasyon Sisteminin Oda/Borsalara kazandırdıkları, Akreditasyon Sisteminin temel sorunları, Akreditasyon Standardı Kriterleri, Akreditasyon Eğitimleri, Geliştirme Ziyaretleri ve Denetimleri, hususları üzerinde tartışma ortamı oluşturularak elektronik platformda oylama metodolojisi ile veri toplandı.

                Yuvarlak Masa Toplantısı sonucu elde edilen çıktılar Akreditasyon Kurulu değerlendirmesine sunulduktan sonra Akredite Oda/Borsalarla paylaşılacak ve 365 Oda/Borsanın Akreditasyon Sürecine dahil olmasına yönelik bir yol haritası olacak.