TR

Uygulamalı Proje Hazırlama eğitimi Projesi sona erdi (08.10.2013)

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülcan Özkan tarafından yürütülen “Fen Bilimlerinde Disiplinler Arası Uygulamalı Proje Hazırlama Eğitimi” isimli TÜBİTAK projesi, başarıyla tamamlandı.

Projenin sertifika töreni, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, SDÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Cengiz Kayacan, Prof. Dr. Süleyman Seydi, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Küçüköner, ,  ITSO Meclis Üyesi Süha Kaya ve çok sayıda akademisyenin katılımıyla Barida Otel’de gerçekleştirildi.

Törende bir konuşma yapan Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Gülcan Özkan, farklı disiplinlerden 22 katılımcının yer aldığı program kapsamında, 8 TÜBİTAK-ARDEB ve 5 TÜBİTAK-TEYDEB projesinin sunulmak üzere hazırlandığını belirtti. Özkan, “TÜBİTAK BİDEB-2237 kapsamında kabul edilen projeyle, fen bilimleri alanında üniversitemiz ve diğer üniversitelerde görev alan, araştırmacılar ile doktora öğrencilerinin ortak disiplinlerde proje yazmalarını teşvik etmeyi amaçlıyoruz” dedi.

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Cengiz Kayacan da bu tür projelerin ülkemiz açısında büyük önem taşıdığını belirterek proje yazma eğitiminin sadece Fen Bilimleri alanında sınırlı kalmaması benzer projelerin her alanda geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. 

TÜBİTAK-TEYDEB projeleri konusunda eğitmen olarak yer alan Prof. Dr. Muhammet Arıcı ise TEYDEB projelerinin (%75 ve/veya %100 HİBE AR-GE projeleri) önemine değinerek Sanayici ve Kobilerin ya kendi yürütücülüklerinde ya da üniversitemizdeki akademisyenler işbirliği ile yazmaları gerektiğini ve bu işbirliğini önemsemeleri gerektiğini ifade etti. 

 ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen de böyle bir organizasyonu düzenleyenleri tebrik etti ve bu projede Sanayici ve Kobilere yönelik yapılacak olan organizasyonlarda memnuniyetle yer alacaklarını dile getirdi.