TR

Genel Sekreterlere oryantasyon eğitim (18.11.2013)

Yeni göreve başlayan Oda/Borsa Genel Sekreterlerine oryantasyon eğitimi verildi. Eğitime Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Erkan Ayan’da katıldı.

 

 2013 yılında göreve başlayan Oda/Borsa Genel Sekreterlerine, 14-15 Kasım 2013 tarihlerinde TOBB Birlik Merkezinde oryantasyon eğitimi verildi. TOBB Genel Sekreteri Mustafa Saraçöz’ün, açılış konuşmasıyla başlayan eğitimde, TOBB görev, faaliyet ve hizmetleri birim amirlerince tanıtıldı. Programa 25 genel sekreter katıldı.​

Açılış konuşmasını yapan TOBB Genel Sekreteri Saraçöz, Mayıs ve Haziran aylarında oda ve borsalarda, Ağustos ayında da TOBB’da organ seçimleri yapıldığını hatırlatarak, seçimlerin hem öncesinde hem de sonrasında bazı genel sekreterlerin değiştiğini, bütçe dönemi olan Aralık ayı öncesinde, bu eğitimi düzenlediklerini söyledi.

 

TOBB’un 5174 sayılı kanun ve ilgili yönetmelikler kapsamında faaliyet gösteren “kamu kurumu niteliğinde meslek üst kuruluşu” olduğunu ifade eden Saraçöz, Türkiye’nin 81 il, 160 ilçesindeki 365 oda ve borsanın çatı örgütü, özel sektörün en yüksek yasal temsilcisi olduğunu belirtti.

 

Saraçöz, Türkiye’nin en demokratik camiasında görev yaptıklarını vurgulayarak, “2023 hedeflerinin başarılabilmesi için, bunu başarması beklenen Türk özel sektörünün taleplerini kamu otoritesine iletmekle ve sonuçlarını izlemekle görevliyiz” dedi.