TR

Isparta 2023 projesi başladı (13.12.2013)

ITSO; Isparta’nın 2023 stratejisini hazırlıyor

ITSO, BAKA mali desteği ile Isparta’nın Sektörel Görünüm Raporu Ve 2023 Strateji Belgesini hazırlamaya başladı

 Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO), Isparta’nın  sürdürülebilir kalkınmasına adına önemli projelerine devam ediyor. ITSO’nun Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, 2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Mali Desteği kapsamında desteklenen Isparta’nın Sektörel Görünüm Raporu ve 2023 Strateji Belgesi’nin Hazırlanması projesine başlandı. Projenin tanıtımı için yapılan proje başlangıç toplantısında ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve ITSO Genel Sekreteri Erkan Ayan proje hakkında bilgiler sundular.

 BAŞDEĞİRMEN: “10 YILLIK UYGULANABİLİR VE GELECEĞİMİZE YÖN VEREN BİR PLAN HAZIRLIYORUZ”

 Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Isparta’nın 10 yıllık kalkınma planını hazırlıyoruz. Öncelikle tüm sektörlerimizin fotoğrafını çekeceğiz ve bu fotoğrafı geleceğe nasıl taşıyacağımıza dair 10 yıllık bir sürdürülebilir kalkınma planı hazırlayacağız. Bu kalkınma planı uygulanabilir olacak ve eylem planları ile yaptığımız tüm çalışmalara yön verecek nitelikte olacak. Bu bakımdan, bu proje sadece ITSO’nun projesi değil tüm Isparta’nın projesidir. Tüm sektör temsilcilerimizin ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımızın desteğini bekliyoruz. “ dedi.

SİNERJİ TOPLANTILARI BAŞLIYOR

 

 Proje; Isparta’da öne çıkan sektörler ve gelişmeye açık sektörlerin temsilcileriyle  13 Aralık 2013 içinde başlayarak 16 farklı sinerji toplantısı yapılacak ve Isparta sektörel görünüm raporu hazırlanacak. Bu çalışmaların ışığında Ocak 2014 ayı içinde geniş katılımlı bir strateji çalıştayla Isparta Ekonomisi 2023 Strateji Belgesi ortaya çıkarılacak.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Bu Proje ile;

Sektörel sorunların tespit edilmesi ve çözüm önerilerinin belirlenmesi,

Yapılacak sektör analizlerinin neticesinde hazırlanacak olan yayının yerel aktörlere sürdürülebilir 10 yıllık strateji geliştirmeleri aşamasında kılavuz olarak kullanılması,

Isparta'ya yapılması planlanan yatırımlara rehber teşkil edecek bilgilerin detaylandırılması ve Isparta Ekonomisinin 2014 – 2023 yılları için 10 yıllık sürdürülebilir kalkınma stratejisinin belirlenmesini amaçlanmaktadır.