TR

ABD'Lİ Emniyet Yetkilileri Gürkan'ı Ziyaret Etti (04.04.2012)

Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen emniyet yetkilileri, Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarete, Güney Florida Broward Bölgesi Şerif Teşkilatı'ndan Şerif Yardımcısı Donald Prichard, Uluslararası İlişkiler Uzmanı Shaun Casey, Dedektif, Bomba Uzmanı ve K9 Eğitmeni Frank Maio, Çevre Güvenlik Uzmanı Traian Breaban ve Narkotik Uzmanı Joseph Edward Davidson katıldı.

ABD'nin Florida Eyaleti'nin Broward, Fort Lauderdale ve Miami bölgelerinde hizmet veren Türk Amerikan Kültür Merkezi İstanbul Center'ın düzenlediği gezi çerçevesinde Isparta'ya gelen heyettekiler, üniversitelerle yürüttükleri programlar hakkında bilgi verdi.

Isparta'da gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirten heyettekiler, Uluslararası Polis Birliği Programı ile karşılıklı ziyaret ve ortak projeler gerçekleştirme hedefinde olduklarını söyledi.

Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ise Türk Polis Teşkilatı'nın çalışma sistemi, uluslararası görevleri, insan hakları ve uluslararası terörizmle mücadele çalışmaları hakkında bilgi verdi.