TR

BAKA'dan 20 Milyon liralık yeni destek programı (23.12.2013)

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA), Antalya, Isparta ve Burdur’daki işletmelerin rekabet güçlerinin artırılması, girişimciliğin desteklenmesi ile istihdama katkı sağlanması amaçlarına yönelik olarak destek sağlamaya devam ediyor. BAKA, 20.12.2013 tarihi itibariyle toplam 20 milyon TL bütçeli 2014 Mali Destek Programı Teklif Çağrısı'na çıkmıştır. Programa 23 Aralık 2013 Pazartesi gününden itibaren alınmaya başlayacak olan başvurular 90 gün sürecek. Programa son başvuru tarihi kar amacı gütmeyen kurumlar için 19 Mart 2014, kar amacı güden kurumlar için 20 Mart 2014 olarak belirlenmiştir.

2014 Mali Destek Programı’na proje başvuruları BAKA’nın merkezi Isparta’nın yanısıra Antalya ve Burdur’daki ‘Yatırım Destek Ofisleri’ne de yapılabilecektir. Antalya, Isparta ve Burdur’daki yatırımcılara doğrudan finansman desteği sağlayacak olan 2014 Mali Destek Programı; “Yenilikçilik Odaklı İktisadi Kalkınma” ve “Alternatif Turizmin Geliştirilmesi” alt başlıklarından oluşuyor. Yeni Mali Destek Programı’na iki farklı konuda proje başvurusu kabul edilecek olup alt başlıklar ve verilecek destek miktarları şöyledir:

1)   Yenilikçilik Odaklı İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı

Bu program ile Batı Akdeniz Bölgesi’nde faaliyet gösteren işletmelerin; yenilikçi teknolojileri kullanımlarının desteklenmesi, katma değeri yüksek ürünler üretmeleri, markalaşmaları, pazarlama ağlarının geliştirilmesi, ulusal ve uluslararası alanda rekabet güçlerinin artırılması hedeflenmektedir.

Program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 15 milyon TL’dir. İlgili teklif çağrısı programına kar amacı güden işletmeler ve kooperatiflerimiz başvurabileceklerdir. Bölgemizde verilen desteklemelerde mükerrerliğin önlenmesi amacıyla Burdur ve Isparta İllerinde uygulanması planlanan tarıma dayalı sanayi projeleri kabul edilmeyecek olup tarımsal ürün bazlı üretim faaliyetlerinde sadece Antalya İlinde uygulanacak projeler kabul edilecektir. Bu program çerçevesinde verilecek desteklerin asgari tutarı 100.000-TL, azami tutarı ise 500.000-TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca sağlanacak hiçbir destek, proje toplam uygun maliyetinin % 25’inden az ve % 50’sinden fazla olamayacaktır.

Örnek Proje Konuları:

İşletmelerde yenilikçi ve yeni ürün üretiminin teşvik edilmesi,

İşletmelerde Ar-Ge altyapısının geliştirilmesi ve yenilikçi uygulamaların yaygınlaştırılması,

Bölgede faaliyet gösteren tarıma dayalı sanayi işletmelerinin rekabet güçlerinin artırılması.

2)   Alternatif Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı

Bu program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 5 milyon TL’dir. Kaynağın 2 milyon 500 bin TL’lik kısmı kar amacı güden işletmelere, 2 milyon 500 bin TL’lik kısmı ise kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik projelerde kullandırılacak ve asgari tutar destek tutarı 75 bin TL, azami destek tutarı da 400 bin TL olacaktır.

Bu program çerçevesinde verilecek desteklerin asgari tutarı 75.000-TL, azami tutarı ise 400.000-TL’dir. Ayrıca sağlanacak hiçbir destek, proje toplam uygun maliyetinin; kar amacı güden işletmeler için % 25’inden az ve % 50’sinden fazla, kar amacı gütmeyen kurum/kuruluşlar için % 25’inden az; % 80’inden fazla olamaz.

Örnek Proje Konuları:

Turizm Faaliyetlerinin Coğrafi Olarak Bölge Geneline Yayılması,

Turizm Faaliyetlerinin 12 Aya Yayılması,

Turizmde Hedef Kitlenin Çeşitlendirilmesi,

Çevreye duyarlı turizm faaliyetlerinin teşvik edilmesidir.

Teklif çağrısı başvuru rehberinde belirlenen esaslar doğrultusunda BAKA’ya proje vermek isteyen kar amacı güden işletmelerin 20.03.2013 saat 17.00’ye kadar ve kar amacı gütmeyen kurumların 19.03.2013 saat 17.00’ye kadar teklif dosyalarını https://uygulama.kays.kalkinma.gov.tr adresinde internet ortamında girmeleri ve çıktısını da alarak elden veya posta yolu ile Isparta’daki ajans merkezimize, Antalya veya Burdur Yatırım Destek Ofislerine ulaştırmaları gerekmektedir.