TR

ITSO Başkanı Başdeğirmen: Gazeteciler bizim sesimiz (10.01.2014)

ITSO Başkanı Başdeğirmen, 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, “Isparta basını başta olmak üzere tüm basın mensubu arkadaşlarıma ilimizin gelişmesi adına yaptıkları duyarlı ve fedakar çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, yürekten destekliyorum.”dedi.

 

            Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutlayan bir mesaj yayınlandı. ITSO Başkanı Başdeğirmen’in Isparta basınından övgüyle söz eden mesajı şöyle:

            “Ticaret ve Sanayi Odası, birçok faaliyet ve çalışmalarımız oluyor. Faaliyetlerimizin duyurulması ve kamuoyu oluşturulmasında şüphesiz ki basın kuruluşlarımızın çok büyük emeği var. İlimizde özellikle basın yayın kuruluşlarından çalışan gazeteci arkadaşlarımızın bize verdiği önemi ve değeri çok iyi biliyoruz. Gazeteci arkadaşlarımızla karşılıklı diyalog ve işbirliği çerçevesinde birçok konuda kamuoyunu bilgilendirerek, çalışmalarımızı duyurma fırsatı buluyoruz.  

            Atatürk’ün 1929 yılında söylediği gibi ‘Gazeteciler gördüklerini, düşündüklerini samimiyetle yazmalıdırlar.’ Basın yayın ilkelerine uyulduğu, gerçeği yansıttığı sürece basında çıkan haberler dolayısıyla kimse basın mensuplarına kızamaz ve kırılamaz, gazetecilik önemli bir meslektir. Herkes saygı çerçevesinde eleştiride bulunabilir, tarafsız bir şekilde yazılarını yazabilir. Bizim görmediğimiz birçok konuyu gazetecilerimiz görmüş yazmıştır.

Şu bi gerçek, yerel gazete yayıncılığı sadece bir gazete basıp yayınlamak değil, ilimizi içeren bilgi ve belgelerin yazılımı ile tarih arşivi olmanın yanında bölgenin ticari, sosyal ve ekonomik gelişimini de tetikleyen önemli bir olaydır. Ben Isparta basının ilimizin gelişmesi adına ne kadar duyarlı ve fedakar olduğunu biliyorum, görüyorum ve yürekten destekliyorum.

Yerel basında çalışan arkadaşlarımızın birçoğu ulusal basın temsilcisi, sesimizin Ulasal düzeyde duyurulmasında çok büyük emekleri var. Gazeteciler olmasa, ne bir çalışmamızı duyurabiliriz nede yaptığımız işin önemini anlatabiliriz. Bu yönüyle  gazeteci arkadaşlarımız bizim için çok önemli ve değerli.

Ben buradan gönüllü çalışma arkadaşlarım olarak gördüğüm ve çok değer verdiğim gazeteci arkadaşlarımın 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. “