TR

ITSO’nun gayreti sonuç verdi THY uçak seferleri 6 güne çıkıyor (20.01.2014)

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışmaları sonucu Türk Hava Yolları karşılıklı Isparta-İstanbul seferlerini 30 Mart 30 Nisan arası 4 güne, 30 Nisan’dan sonra da 6 güne çıkardı. THY bilet satışlarına başladı.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve ekibinin takibi sonucu Türk Hava Yolları karşılıklı Isparta-İstanbul seferlerini 30 Mart-30 Nisan arası 4 güne, 30 Nisan’dan sonra da 6 güne çıkardı. Bilet satışları başladı.

ITSO Başkanı Başdeğirmen, 30 Nisan 2014 tarihinden itibaren Cumartesi'ler hariç haftanın her günü Isparta'dan İstanbul'a İstanbul'dan da Isparta'ya karşılıklı uçak olacağını söyledi. İstanbul Atatürk Havalimanın'dan 13.40'da kalkan uçak 14.50'de Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'nda olacak. Aynı uçak Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'ndan 15.30'da kalkıp 16.35'de İstanbul Atatürk Havalimanına dönmüş olacak.

ITSO Başkanı Başdeğirmen, THY Genel Müdürlüğüyle uçak seferlerinin 7 güne çıkarılması, saatlerinin değiştirilmesi  ile hac ve umre seferlerinin Isparta’dan yapılması hususunda defalarca görüştüklerini söyledi. Bu görüşmeler ışığında ilk olarak uçak seferlerinin önce 4 güne sonra da 6 güne çıkarıldığını, hac ve umre seferlerinin Isparta'dan yapılmasının kararlaştırıldığını kaydetti.

UÇAĞIMIZA SAHİP ÇIKALIM

 

                Isparta'nın yanı sıra Burdur'un da uçak seferlerine sahip çıkması gerektiğini belirten Başdeğirmen, "Bu seferler için büyük mücadele verdik. İnatçı takibimiz sonucu bunu başardık. Uçak seferlerinin 6 güne çıkması bizim ekonomimizi olumlu yönde etkileyecek. Isparta'nın turizmi de bu sayede gelişmiş olacak. Kentimize gelecek yatırımcıların ilk sorduğu soru ulaşım oluyor. Uçağın her gün var oluşu bizim için Isparta'nın elini güçlendirici bir şey" diye konuştu.