TR

Kırsal kalkınma desteklerini kaçırmayın (30.01.2014)

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Koordinatör Vekili Ali Toker, kurumun  destek kalemlerindeki yatırımlar için 12. Çağrı sürecinde ITSO üyelerini bilgilendirdi. 

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 12. Çağrı dönemiyle (10 Şubat- 10 Mart 2014 arası) ilgili bilgilendirme toplantılarının birini Isparta Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine yönelik yaptı. TKDK Koordinatör Vekili Ali Toker tarafından yapılan bilgilendirme toplantısında ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan, Başkan Yardımcısı Metin Çelik, ITSO Yönetim Kurulu üyeleri ve ITSO üyeleri ve Genel Sekreter Erkan Ayan hazır bulundu. 

Toplantı öncesinde konuşan, ITSO Meclis Başkanı Şahlan, başvuru sayısının artması ve daha fazla proje desteği alınması için ITSO olarak özel gayret gösterdiklerini belirterek, oda üyelerini desteklerden faydalanmaya davet etti.

Ardından TKDK Koordinatör Vekili Toker, desteklenecek kalemler hakkında bilgiler verdi. Isparta’nın desteklerden daha fazla yararlanması için destek kalemlerini olabildiğince geniş tuttuklarını belirten Toker, şu bilgileri verdi.

“Aklınızda yatırım düşüncesi varsa, bize gelin destek kalemlerini inceleyip size ona göre yönlendirebiliriz. Vatandaşımız bize geldiği zaman elini boş göndermeyelim diye elimizden geleni yapıyoruz. Proje için geldiklerinde bizde yok demiyoruz. Mümkün olduğu kadar destek kalemlerini geniş tuttuk. Amacımız desteklerimizden çok daha fazla yararlanılması. Tarımsal konularda destek kalemleri oldukça geniş, et, süt işleme tesisleri ve pazarlanması, Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi, Yerel Ürünlerin ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi , Kırsal Turizm Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesi gibi birçok desteğimiz var. Tarımsal desteklerin yanı sıra turizmle ilgili de desteklerimiz var. Belediye mücavir alan dışında yapılan turizm yatırımlarına da destekler veriyoruz. Örneğin Ali Köyü’ne spor alanları, restoranlar, oteller yapılabilir. Otel yapılacaksa otelle ilgili tüm malzemeler destek kapsamımızda 25 odaya kadar yapılabiliyor. Kültür Balıkçılığı tesisleri kurulabilir yanına restoranlar yapılabilir. Destek kalemleri çok geniş. Isparta için ne yapabiliyorsak neyi kabul ettirebiliyorsak hepsini yazdık. Kırsal Kalkınma Destekleri oldukça geniş. Örneğin 9 milyonluk süt işletmeciliği kurulacak bunun 4.5 milyon TL’sini ödüyoruz. “

Üyelerin sorularını yanıtlayan Toker, Kırsal Kalkınma desteklerinden yararlanmak isteyen herkese Eğirdir Yolu Üzerinde bulunan Koordinatörlük binasında her türlü danışmanlık hizmeti de vereceklerini sözlerine ekledi.   

 BAŞVURU TARİHLERİ

 

Başvurular 10.02.2014 tarihi saat 09.00’dan itibaren, TKDK İl Koordinatörlüğünde kabul edilmeye başlayacak olup, başvuruların son teslim tarihi 10.03.2014, saat 21.00’dir. Bu çağrı için son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.