TR

Bakan Eroğlu, ITSO’yu ziyaret etti (28.02.2014)

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Eroğlu, ITSO’da işadamlarıyla buluştu. Başkan Başdeğirmen, Eğirdir Gölü Özel Hüküm Belirleme çalışmaları, Karacaören Barajı Su Ürünleri Üreticilerinin Korunması, Kereste ve palet üretimi yapan firmaların talepleriyle ilgili hazırladıkları dosyayı Bakan Eroğlu’na sundu, destek istedi.

Açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere  Isparta’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulundu. Vali Vahdettin Özkan ile Bakanlık Müsteşarlarının eşlik ettiği Bakan Eroğlu’nu ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan, yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve çok sayıda işadamı karşıladı. ITSO Başkanı Başdeğirmen, Bakan Eroğlu’na, Eğirdir Gölü Özel Hüküm Çalışmaları, Karacaören Barajı Su Ürünleri Üreticilerinin Korunması, Kereste ve palet üretimi yapan firmaların talepleriyle ilgili rapor sundu, destek istedi.  Meclis Başkanı Şahlan ise, 2015 yılında üretimin durdurulacağı Karacaören Barajı’nda üretim yapan ruhsat sahiplerinin mağdur edilmemesi ile ilgili taleplerde bulundu. Bakan Eroğlu Isparta’nın gelişimine katkı sağlayacak her türlü projeye ve talebe açık olduklarını belirterek, “Isparta’yı daha ileriye taşımak için bende buranın bir hizmetkarı olarak elimden gelen gayretin en fazlasını yapmaya hazırım.”dedi.

Isparta’ya daha büyük ve daha güzel yatırımlar yapılmasını istediklerini belirten ITSO Başkanı Başdeğirmen, “Sayın Bakanımızdan müjdeler aldık. Ispartamız daha güzel ve büyük yatırımlara layık. Sayın Bakanımızda bizim yanımızda olduğunu hissettirdi. Ticaret ve Sanayi Odamız ile birlikte ilimizin gelişmesi adına daha büyük projelerle çalışmak istediğini söyledi. Biz ilimizin başlıca sorunlarıyla ilgili dosyamızı Sayın Bakanımıza sunduk, Isparta olarak isteklerimizi ilettik en kısa zamanda taleplerimizin yerine getirileceği sözünü verdi. Bizleri şereflendirdiği için teşekkür ediyorum. “dedi.

ISPARTA İÇİN BÜYÜK DÜŞÜNMELİYİZ

Isparta’ya yapılacak tüm çalışmalarda işadamlarına kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirten Bakan Eroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Burada iş dünyası ile birlikte olmaktan büyük mutluluk yaşıyorum. Çarşamba akşamı geldiğimde, Başkanımızla görüşme imkanı bulduk, kendisine odayı ziyaret edeceğimizi söyledim. Isparta her geçen gün gelişiyor. Ispartalı işadamlarımıza, sanayicimize, iş kadınlarımıza, bürokratlarımıza çok büyük görevler düşüyor ve Ispartalılar bir gayret içinde olduğunu görüyorum.  Bizde bu konuda ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Hep beraber ekonomik olarak ülkemizin gelişimine katkı sağlayacağız. Buraya gelirken elim boş gelmedim. Isparta’ya her gelişimde müjdeler veriyoruz. 34 müjdemizle geldik. Isparta’da baraj gölet ve sulama tesislerini hızlandırdık. 2003yılında Isparta’ya 8 gölet yapılmış. Şuanda gölet sayısı 56’ya ulaştı. Özellikle Isparta için büyük düşünmemiz gerekiyor. Isparta’da gıda üretim ve ihracatı artıralım. Bal üretimi gibi şifalı bitkilerle ilgili marka oluşturmak gerekiyor. Marka olursa balın fiyatı da artıyor. Örneğin bir anzer balı 650 TL’ye satılıyor. Burada çok önemli şifalı bitkiler var. Yayla turizmi, kış turizmini geliştirmeliyiz. Ormanlık alanda olsa biz 49 yıllığına yatırımcılara verebiliriz. Sizlerden gelen her türlü teklifi değerlendirip, Isparta’yı daha ileriye taşımak için bende buranın hizmetkarı olarak elimden geleni yapacağım.

34 tesisin temelini attık açılışını yaptık. Sanayi, turizm tarım ürünlerinin tanıtımı çok önemli, yeni yeni projeler üretilmeli. Mermer konusunda da bölgemiz çok önemli bir yerde. Bunları ekonomik değere çevirmemiz gerekiyor. Antalya’daki turisti buraya çekmek adına çalışmalar yapmamız lazım. Sanayicilerimizin turizm konusunda taleplerine açığız. 49 yıllığına arazilerimizi kiralamaya hazırız. Isparta’da muhteşem bir tabiat var bunu da değerlendirmeliyiz diye düşünüyorum. “dedi.

BAKAN EROĞLU: KİMSEYİ MAĞDUR ETMEYİZ

  Ardından ITSO Meclis Başkanı Şahlan’da 2015 yılında Karacaören’de üretimin durdurulması nedeniyle yaşanacak sıkıntıları Bakan Eroğlu’na aktardı. Meclis Başkanı Şahlan, “Isparta Türkiye’deki kültür balıkçılığının yüzde 11’ini üreten bir ilimiz dolayısıyla bu ürünün yüzde 75-80’i ihracata gidiyor. Bizim önemli bir sıkıntımız var 11 bin tonluk üretimimizin 7500 tonluk bölümü  Karacaören’de üretiliyordu. 2015 yılında Karacaören’de üretim olmayacağı söyleniyor. Dolayısıyla bu 7500 tonluk üretimi yapan ruhsat sahiplerine Ermenek Barajı’nda imkan verilmesini ve mağdur edilmemesini istiyoruz. “dedi.   

Konuyla ilgili daha önceden bilgisi olduğunu belirten Bakan Eroğlu, “Konuyu biliyorum, sizin de bu konudaki hassasiyetinizi kutluyorum. Biz Bakanlık olarak bu konuda bir çalışma yapıyoruz. Ayrıca konuyu Gıda Tarım Bakanımızla görüşüp kimsenin mağdur olmayacağı şekilde bir düzenleme yapacağız.”dedi.

ITSO’nun Mermer Sektörü Temsilcisi Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Ali Aydoğmuş da Bakan Eroğlu’ndan mermer ve maden ocaklarıyla ilgili orman izinleri ve saha genişletme izinleriyle ilgili bürokratik sürecin kısaltılması konusunda taleplerde bulundu. Maden sektörü temsilcilerinin bu konuda sorunlar yaşadığını anlatan Aydoğmuş, Bakan Eroğlu’dan destek istedi. Bakan Eroğlu, yanında bulunan Müsteşar Yardımcısı’na konuyla ilgili çalışma başlatılarak en kısa zamanda sorunun çözülmesi talimatını verdi.