TR

ITSO Başkanı Başdeğirmen, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’na özel sektörün sorunlarını anlattı (12.03.2014)

Sağlık Bakanı Dr.  Müezzinoğlu,  ITSO’da işadamlarıyla buluştu. Başkan Başdeğirmen, Isparta’da faaliyet gösteren özel sağlık kuruluşlarının talepleri ile ilgili rapor sundu, Bakan Müezzinoğlu’dan destek istedi.

 

Isparta Şehir Hastanesi’nin temel atma törenine katılmak üzere  Isparta’ya gelen Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulundu. Vali Vahdettin Özkan, Milletvekilleri Recep Özel, Süreyya Sadi Bilgiç, Bakanlık Müsteşarları ile partililerin eşlik ettiği Bakan Müezzinoğlu’nu  ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan, yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve çok sayıda işadamı karşıladı.

İŞTE ITSO’NUN BAKAN MÜEZZİNOĞLU’NA SUNDUĞU RAPOR

 

1)      Isparta’da kurulu özel hastanelerinin uzman hekim kadro taleplerinin değerlendirilmesi:

Isparta’da kurulu  3’ü genel 4 ihtisas özel hastane yatırımlarımızın çeşitli branşlarda uzman hekim kadro ihtiyaçlarının değerlendirilmesini talep etmekteyiz.

2)      Özel sektöre uygulanan SUT fiyatlarının yeniden değerlendirilmesi:

8 yıldır değişmeyen SUT fiyatlarının yeniden değerlendirilerek yenilenmesini talep etmekteyiz.

3)      Sağlık Turizminde Isparta’nın öncekli iller arasında değerlendirilmesi: 

Isparta Sağlık sektöründe yapılan kamu ve özel sektör yatırımlarıyla çevre iller ve bölge ülkelerinden gelen hastalarla birlikte yılda 1.5 milyon hastaya tedavi hizmeti verilmektedir. Isparta kamu, üniversite ve özel sektör hastaneleriyle geçtiğimiz yıl 28 farklı ülkeden sağlık turistine tedavi hizmeti sunmuştur. Bu alt yapısıyla ülkemizin sağlık şehri olmaya aday Isparta’mıza Bakanlığımız tarafından yurt dışı ile yapılan bağlantılarda daha fazla sağlık turisti gönderilmesi konusunda Isparta’nın öncelikli iller arasına alınmasını talep etmekteyiz.

4)      Isparta’da Bakanlık yönlendirmesiyle Sağlık Turizmi için özel hastane imkanı tanınması:

Isparta’nın sağlık turizminde gelişen yapısını da göz önünde bulunarak sağlık turizmine yönelik özel ihtisas hastaneleri açılabilmesi için Bakanlığımızın yönlendirici olmasını talep etmekteyiz.

5)      Hastane proje tadilatlarında belediye onayının istenmemesi:

Özel sektör hastane yatırımlarının tadilatlarında Bakanlığımızın onayının yeterli görülerek Belediye tadilat onayının istenmemesini talep etmekteyiz.