TR

46 yıllık üyeden odaya veda (31.03.2014)

 ITSO’nun en eski üyeleri arasında yer alan (46 yıllık üye) 77 yaşındaki Seydi Demirkan, ticari faaliyetini bitirmesi dolayısıyla odaya veda etti.

 Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’na, 46 yıl önce kayıt yaptıran ev tekstili sektörü ile uğraşan 77 yaşındaki Seydi Demirkan hem iş hayatına hem de ITSO’ya veda etti. Ticarete veda ederken ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e başarılar dileyen Demirkan, “Sayın Başkanı uzun yıllardır tanırım, kendisi dürüst, çalışkan ve sevgi dolu bir insandır. ITSO’nun başkanı olmadan önce beni defalarca ziyaret etti. Hastalığımızda, sağlığımızda yanımızda oldu. Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri böyle bir başkana sahip oldukları için şanslılar, kendisine biz üyelerine verdiği değer ve önemden dolayı teşekkür ediyorum. Yaklaşık 1 yıldır başkanlık görevinde ve kendisini çok güzel ispat etti. Yıllardır çözülemeyen sorunları çözdü, inşallah böyle yöneticiler çoğalır da güzel Ispartamız daha güzel hizmetler görür. “dedi.

ISPARTA’NIN EKMEĞİNİ YEDİM

 77 yaşındaki Seydi Demirkan,aslında Dinarlı olmasına rağmen Isparta’da iş hayatına başladı ve başarılı oldu. Kendi tabiriyle Isparta’ya geldiğinde bir gömlek ve bir pantolonu vardı. Çalıştı, çabaladı ve bir yerlere geldi. Bu yaşına kadar ticarette tutunmasının ve hiçbir zaman pes etmemesinin sırrını da dürüst olarak yaptığı ticarete bağlıyor. Ticaret hayatına başladığında ağaç sandalye satıyordu, büro malzemeleri satmaya başladı. Sonunda ev tekstili işine girdi ve 46 yıl aktif olarak ticaret hayatını sürdürdü.  Eşinin sağlık sorunları dolayısıyla ticareti bırakmak zorunda kalan Demirkan, “Ben aslında insanların ölünceye kadar çalışmasından yanayım. Ama sağlık sorunlarımız dolayısıyla bırakmak zorunda kaldım.Ben Dinarlı olmama rağmen artık Ispartalı oldum. 50 yıla yakın Isparta’nın ekmeğini yedim. Dostlarım ve arkadaşlarım hepsi buradalar. Hepsine teşekkür ediyorum.”dedi.

GENÇLERE TAVSİYELER

 Ticarete veda ederken gençlere de tavsiyelerde bulunan Demirkan şunları söyledi:

“ Ticaret işini bilene çok kolay, artık imkanlar eskisi gibi değil, teknoloji gelişti, krediler var. Yeterki insanlar bir şey yapmak istesin. Hesabını bileceksin. Bizler eskiden stoklu çalışırdık ama artık buna gerek yok her şey elinin altında. Dürüst olacaksın çalışkan olacaksın işinin başında kendin duracaksın ilgileneceksin yeri geldiğinde işçiler gibi çalışacaksın. Hayatta her şey olabilir insanlar ticarette kaybedebilir ama yılmayacaksın çalışacaksın ve yoluna devam edeceksin. Kredi kartı çok önemli bir uygulama ama hesabını bilene. Eğer 700 lira maaş alıyorsanız 1000 liralık harcama yapıyorsanız bu sizi batırır. Dikkatli olunmalı.

ÇALIŞMAK ÇOK GÜZEL BİRŞEY

“Çalışmak insana sağlık verir çalışan insan hiçbir zaman yorulmaz. Ben bu yaşıma kadar çalıştım ve hala çalışmaya devam ediyorum. Paraya ihtiyacım olduğundan değil, çalışmayı sevdiğimden, öncelikle işimizi sevmeliyiz ve çalışmak için çaba göstermeliyiz. Çalışmanın tadına varan insanlar hiçbir zaman bırakamaz. Dertlerin acıların ümitsizliğin yalnızlığı ilacı çalışmaktır. Bunu hiçbir zaman unutmayın.”

ISPARTA İÇİN ÇOK ŞEY YAPILABİLİR

Isparta çok güzel bir şehir insanları pırıl pırıl. Ben Isparta’ya 1968 yılında geldim ve Ispartalı oldum. Yetkililer zamanında Isparta’yı ihmal etmişler Isparta için aslında çok şey yapılabilir. Isparta daha gelişmiş bir şehir olabilir. Bizim isteğimiz yetkililer biraz daha çalışsın. Valisiyle, Belediye Başkanıyla, Milletvekilleriyle, Ticaret Sanayi Odası Başkanıyla birlikte çok güzel işler yapılabilir. Ispartamızı daha güzel günlere taşıyacak yöneticilere teşekkür ediyorum. “

SEYDİ DEMİRKAN KİMDİR?

 

1938 yılında Dinar’da doğdu. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’na 1971 yılında üye oldu. Yıllarca ticaretle uğraştı. Belediye Başkanı Ziya Zeynegil zamanında belediye meclis üyeliği yaptı. Şimdi Yeni Halk Pazarı’nda Mütevazi dükkanında Ev Tekstil Ürünleri satıyor. Seydi Demirkan evli ve 4 kız babası.  4 kızından ikisi öğretmen biri memur diğeri ise ev hanımı.