TR

Kalkınma Bakanı Cevdet YILMAZ ITSO Meclis Toplantısına Katıldı, (02.06.2014)

Kalkınma Bakanı Cevdet YILMAZ 30 Mayıs 2014 Cuma günü Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı’na katıldı. Toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı BAŞDEĞİRMEN, akredite gül ve kozmetik laboratuvarı, teşvik sisteminde Isparta’nın yeri ve dere boğazı yolunun bölünmüş yol olarak plana alınması konusunda isteklerde bulundu.

ITSO’nun Ankara ziyaretinde bu istekleri hâlihazırda dile getirdiğini belirten Şükrü BAŞDEĞİRMEN, kozmetikte ham madde satan değil, üreten olmamız gerektiğini vurgulayarak kurulacak laboratuvarın da bu açıdan önem taşıdığını belirtti.

Isparta’ya daha büyük ve katma değeri yüksek yatırımların yapılması gerektiğinin üzerinde duran Başdeğirmen, teşvik sisteminde de Isparta’nın daha alt bölgeler arasında değerlendirilmesinin bu açıdan önemli olduğunu söyledi.

Son günlerin önemli konuları arasında yer alan dere boğazı yolunun bölünmüş yol olarak hayata geçirilmesinin hem ticari hem de güvenli seyahat açısından ehemmiyet kaydettiği ITSO yetkilileri tarafından Bakan Yılmaz’a sunuldu.

Başkan Başdeğirmen’in ardından söze başlayan Bakan Yılmaz,  üniversite içerisinde yapılacak laboratuvar için Bakanlık olarak çalıştıklarını belirtti.

Teşvik konusuna da değinen Bakan Yılmaz, teşvik sisteminin ve bölgelerin değişmez kurallar bütünü olmadığını belirtti ve yeri geldiğinde ihtiyaca binaen çeşitli revizyonların yapılabileceğini söyledi.

Dere Boğazı yolu için ise Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte çalışmaların sürdüğünü belirtti.