TR

ITSO'dan Açıklama (13.04.2012)

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, teşvikle ilgili ITSO’yu hedef alan açıklamalara cevap verdi.

ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ‘Bizim bütün gayemiz Isparta’yı ekonomik olarak nasıl yüceltiriz nasıl yükseltiriz. Tabiri caizse davamız, ekmek aş iştir.’ dedi.

Yönetim Kurulu Üyelerinin bulunduğu toplantıda Başkan Hasan Kaçıkoç şu görüşleri belirtti:

“ Önce şunu belirteyim biz Türkiye’nin en eski ticaret odasıyız dolayısıyla geçmişten günümüze odamız hep Isparta’nın hayrına çalışmıştır. Isparta’nın geleceği ile ilgili çalışmalar yapmıştır bizden sonra da devam edecektir. Biz kişilerin bize yüklenmesi ve itham edici laflar söylemesine pek aldırış etmiyoruz. Biz vazifemizi yapıyoruz. Isparta’mıza daha iyi hizmeti nasıl getiririz amacımız bu. Kimseyle polemiğe girecek değiliz kimseye cevap verecek de değiliz konuyu halkımızın takdirine bırakıyoruz.

Bizim bütün gayemiz Isparta’yı ekonomik olarak nasıl yüceltiriz nasıl yükseltiriz. Tabiri caizse işimiz ekmek aş iş ekmek davamız budur. Onun için biz herhangi bir şekilde polemiğe girip kamuoyunun kafasını karıştıracak düşüncede değiliz böyle bir lüksümüz de yok. Amacımız ilimizi hak ettiği teşvik bölgesinde olmasını sağlamak.  Bundan önceki teşviklerde Isparta’mız hak ettiği bölgelerde yer almadı. Bunun örneklerini isim isim il il sayabiliriz ama maalesef Isparta’mız yatırım çekebilecek bir bölgede değil. Ben 1 haftadır şunu söylüyorum biz Türkiye’de 4 bölgede ikinci idik. Türkiye 6 bölge oldu biz hala 2. bölgedeyiz. Biz Türkiye’nin ilerlemesinden çok daha iyi mi ilerliyoruz.  Organize Sanayimizde gündüz faaliyet var akşamları yok. Bizim derdimiz Isparta’ya nasıl yatırım çekeriz. Biz başbakanımıza, bakanlarımıza ve müsteşarlarımıza dosya verdik. Dedik ki Isparta’ya nasıl yatırım getiririz. Isparta’nın Antalya’dan Burdur’dan ayrılmasını istedik. Değerlerimiz bir değil dedik. Değerlerimiz hesaplıyorken TÜİK’in kişi başına düşen doktor sayısı, eğitim düzeyi değerlendirmesi bazı alınıyor. Bu değerlere tabi tutulursak yatırımcı çekme şansımız yok. Bilindiği üzere ikinci bölgedeyiz, şunu de söylemek gerekiyor ha birinci bölge ha ikinci bölge farkımız yok.

Geçtiğimiz günlerde Sayın Bakan Ali Babacan Ankara Sanayi Odası’nda yaptığı konuşmasında bazı gri bölgeler olduğunu söyledi, bu bölgeleri birkaç toplantı netleştirip kanunu yayınlayacağız dedi. Tek düşüncemiz ilimizin durumunun daha iyi noktaya taşınmasını hiç olmazsa 3. Bölgeye aktarılmasını sağlamak. Bu çabadayız amacımız Ali Babacan Bakanımızın dediklerini takip etmek. Gazetelerde bahsedilen konular bunlar olmalıydı. Bu arada Cumartesi günü TOBB’da Sayın Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın katılımı ile toplantı yapılacak bu toplantının konusu ‘teşvik’ bildiklerimizi orada da söyleyeceğiz. Pes etmek yok biz ne gerekiyorsa yaptık nerede bulunmamız gerekiyorsa bulunduk. Bundan hiç gocunmadık yorulmadık gurur duyduk. Bundan sonra da ilimiz için ne gerekiyorsa yapacağız.  Sayın ve üyelerimiz ve halkımız müsterih olsun cevap vermekten aciz değiliz ama böyle bir polemiğin içine girmeyeceğiz Isparta için elbirliği ile çalışacağız ve ilimiz için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”

ITSO YÖNETİM KURULU