TR

Halı İhtisas Gümrüğü Isparta’da kalmalı (19.08.2014)

ITSO’ya veda ziyaretinde bulunan Gümrük Müdürü Yahya Dolgun, Başkan Başdeğirmen’e  Isparta Gümrük Müdürlüğü’ne verdikleri desteklerinden dolayı teşekkür etti. 

 

  Isparta Gümrük Müdürü iken İstanbul Gümrük İdareleri Bölge Müdürlüğü’ne atanan Yahya Dolgun, kurumun en büyük destekçisi Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’na (ITSO) veda ziyaretinde bulundu. Gümrük Müdürü Dolgun, Meclis Başkanı Osman Şahlan’ın da hazır bulunduğu ziyarette, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e Halı İhtisas Gümrüğü’ne sahip çıktıkları için teşekkür etti. Dolgun, veda ziyaretinde şöyle konuştu:

“İstanbul’da halı ithalatı yapan firmalar Gümrüğün İstanbul’a taşınmasını istiyor.  Ancak bize göre bu yanlış bir düşünce. Çünkü, Isparta halısı ile özdeşleşmiş. Halı ihtisas gümrüğü de bu nedenle Isparta’ya alınmış. El dokuma dendiğinde Isparta akla geliyor. Tabiki Halı İhtisas Gümrüğü’nün de Isparta’da olması, ithalat ihracat ürünlerinin Isparta’da kayda alınması gerekiyor. Ayrıca Devletimizin politikaları kapsamında yerli ürünü korumak adına, ithalatı azaltmak adına bu gümrüğün burada olması en uygunu.

 Öte yandan Isparta Halı İhtisas Gümrüğü’nün Isparta’ya katma değeri olmadığı gibi dış ticaret açığı gösteriyor. Dışarıdan Türkiye’ye giren halıların Ispartalı olarak takip etmek elbette Ispartalıların hakkı. Ayrıca Isparta Gümrük idaresi halı konusunda ihtisaslaşmış. Gerek personeli gerek ticaret erbabı ile hizmette önemli noktaya gelmiş bir kurumuz. Personelimiz  gözü kapalı eşyaya baktığında hangi tarifeden, hangi vergi oranından, hangi iplikten olduğunu söyleyebilir durumdu.  Başka gümrük idaresinde de olsa eşya ambara getirilecek ölçülecek ve sonuçlanacak. Yani zaman alabilir. Halı özel kabiliyet gerektiren bir iş. Bu nedenle Halı İhtisas Gümrüğü’nün de Isparta’da olması kadar doğal bir şey yok.

ISPARTA GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE’NİN EN İYİLERİ ARASINDA

Isparta gümrük müdürlüğü fiziksel, yetki anlamda birinci sınıf gümrük idaresi. Her türlü ithalat- ihracat, transit, yolcu işlemleri yapmaya yetkili bir gümrük idaresiyiz. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı açıkladı. Isparta Gümrük idaresi en hızlı Gümrük idareleri arasında yer alıyor. İhracat beyannamelerinin yüzde 98’i yarım saat içinde sonuçlanıyor.           

ITSO’YA TEŞEKKÜR

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’na Gümrüğe verdikleri maddi manevi destekten dolayı teşekkür ederiz. Bu zamana kadar hep birlik ve beraberlik içinde çalıştık. Başkanımız bir dediğimizi iki yapmadı. Gümrüğün Isparta’da kalması için ellerinden geleni yaptılar. Kendilerine teşekkür ediyorum.  

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen de Yahya Dolgun’a  yeni görevinde başarılar dileyerek “ITSO Isparta Halı İhtisas Gümrüğü’ne her zaman sahip çıkmıştır, bundan sonra da çıkacaktır. Gümrük binasının yapımında ITSO maddi destekten geri kalmamıştır. Halı İhtisas Gümrüğü Isparta’dan götürülmek isteniyor ama biz buna izin vermeyeceğiz. Lobi faaliyetleri yürütüyoruz. İlgililerle görüşüyoruz. Bu gümrüğe sahip çıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Müdürümüze Isparta’ya ve üyelerimize verdiği hizmetlerden ötürü teşekkür ederiz” dedi.