TR

Teknik Lise 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılına açılıyor (04.02.2015)

Ispartalı işadamlarının kalifiye eleman sorununa çözüm bulması ve işsizliğin önüne geçmek amacıyla Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteği ile Gül Petek Sanayi Sitesi’ne yaptırdığı 24 derslikli Teknik Lise 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı’nda öğrenci almaya başlayacak. ITSO’nun 17 meslek grubu temsilcileriyle birebir görüşerek açılmasını talep ettiği bölümler ise şu şekilde belli oldu: Uçak Gövdesi Bölümü, Tarım Aletleri Bölümü,,, Motorlu Taşıtlar Bölümü, Mermer Bölümü, Yenilenebilir Enerji Bölümü, Plastik Teknolojileri Bölümü, İtfaiye Bölümü,  Kozmetik Bölümü (Milli Eğitim Bakanlığı’na bu bölümün açılması için başvuru yapıldı. Başvuru kabul edilirse kozmetik bölümü de açılacak)

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimcileriyle Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin desteğiyle Gül Petek Sanayi Sitesi’ne yaptırılan 24 derslikli Teknik Meslek Lisesi inşaatı hızla yükseliyor. ITSO Başkanı Başdeğirmen, okul içerisinde 8 bölüm olmasının planlandığını belirterek, “Hiçbir yerde olmayan kozmetik bölümü için Milli Eğitim Bakanlığı’na başvuru yapıldı, sonuç bekliyoruz” dedi.

Isparta’da kalifiyeli eleman sorununu çözmek ve işsizliği azaltmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Isparta Ticaret ve Sanayi Odası(ITSO) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB)’un desteği ile Gül Küçük Sanayi Sitesi içerisinde 10 bin m2’lik alanda 24 derslikli teknik lise inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen,  3 katlı planlanan okulun şuanda ikinci katı için çalışmaların sürdüğünü ve 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılına yetişeceğini söyledi.

8 BÖLÜM BELİRLENDİ

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası 17 meslek grubuyla yaptığı toplantıda, tüm sektör temsilcilerinin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bölüm taleplerinde bulundu. Yapılan çalışmalar sonucunda Isparta’ya ihtiyaç olan 8 bölüm tespit edilerek, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onay alındı.  Isparta için en doğru kararı vermeye çalıştıklarını belirten ITSO Başkanı Başdeğirmen, “Bölgemiz işsizlikte yüzde 10 seviyelerine ulaştı. Ortalamanın biraz üstündeyiz. Kalifiye eleman sıkıntımız var. İşçilerin bulunduğu bölgeye gidip ‘ne iş yapıyorsunuz?’ dediğiniz de ‘her şey yaparım’ diyorlar. Artık her şey yaparım zamanı değil. Mutlaka kalifiye olması gerekiyor. Bu lisemizden mezun olan öğrencilerimiz mezun olduklarında işe yerleşecekleri gibi yüksek tahsillerini de aynı alanlarda yapabilecekler. ” dedi.

TÜRKİYE’DE İLK KEZ KOZMETİK BÖLÜMÜ AÇILACAK

Diğer taraftan inşaatı devam eden lisenin yerinin de sanayi içerisinde olmasının çok doğru olduğuna inandıklarını ifade eden Başdeğirmen, okulda açılması öngörülen 8 bölümün de ilimize büyük katkı sağlayacağını savundu. Başdeğirmen, “Örneğin kozmetik bölümü açılması istendi. Kozmetik bölümü için Milli Eğitim Bakanlığı’na başvuru yaptık ve sonuç bekliyoruz. Kozmetik Türkiye’nin hiçbir okulunda olmayan bir bölüm. Isparta’da bu bölümün açılması Türkiye’de ilk olacak. Ayrıca Isparta ‘da böyle bir bölüm açılmasına ihtiyaç var. Çünkü ilimiz gül şehri ve kozmetik sektöründe firmalar her geçen gün büyüyor ve kendini geliştiriyor. Buradan mezun olan öğrencilerimiz kolayca iş bulma imkanı da bulacaklar.” şeklinde konuştu.

İŞTE AÇILACAK BÖLÜMLER

1-    Uçak Gövdesi Bölümü
2-    Tarım Aletleri Bölümü
3-    Motorlu Taşıtlar Bölümü
4-    Mermer Bölümü
5-    Yenilenebilir Enerji Bölümü
6-    Plastik Teknolojileri Bölümü
7-    Kozmetik Bölümü (Milli Eğitim Bakanlığı’na bu bölümün açılması için başvuru yapıldı. Başvuru kabul edilirse kozmetik bölümü de açılacak)
8-    İtfaiye Bölümü