TR

Ispartalı vergisini zamanında ödüyor (24.02.2015)

26. Vergi Haftası dolayısıyla Defterdar Vekili Esin Ertürk ile defterdar yardımcıları vergi dairesi müdürleri Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.  Ziyarette, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.  

 

Deftardar Vekili Esin Ertürk haftanın önemine değindi. Ertürk, “Bu yıl 26.sı düzenlenen vergi haftası nedeniyle bir dizi etkinliklerde bulunuyoruz. Hafta nedeni ile çeşitli kurum ve kuruluşlara olan ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu amaçla da Isparta Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek hem Başkanımıza vergisini zamanında ödeyen oda üyelerine teşekkür etmek istedik.” dedi. 

İşadamlarının ve vatandaşın ödediği vergilerin halka hizmet olarak geri döndüğünü belirten Defterdar Vekili Ertürk,  toplumda vergi bilincinin daha fazla oluşmasını istediklerini söyledi. Vergi tahsilat oranlarında da Isparta’da artış yaşandığına da dikkat çeken Defterdar Vekili Ertürk, şunları söyledi:“Bizler Defterdarlık olarak, ülkemizin geleceği ve halkımıza sunulan hizmetlerin devamı için halkımızdan gücü nispetinde vergi tahsil ediyoruz. Bu vergiler halkımıza yol, su, elektrik ve daha birçok hizmet olarak geri dönmektedir. Bu doğrultuda, devlet halkından vergi alır ve bunu halkı için yatırımlarda kullanır. Bizler, elimizden geldiği kadar son derece şeffaf bir şekilde vergilendirme yaparak tahsilatı gerçekleştiriyoruz. İlimizde vergide tahsilat oranı sevindirici boyuttadır. Isparta devletini seven ve yasalara uyan bir halktır. Bu duyarlılığı gösteren tüm halkımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”


ISPARTALI İŞADAMLARI VERGİ ÖDEMEDE DUYARLIDIR

ITSO Başkanı Başdeğirmen’de işadamları adına isteklerini anlattı. Ispartalı işadamlarının vergisini ödemedeki duyarlılığını anlatan Başdeğirmen şöyle devam etti:“Vergi bizim için çok önemli bir kavram. Ispartalı işadamları da vergisini zamanında ödemede oldukça duyarlıdır. Ispartalı işadamlarımız arabasını satar vergisini yine öder. Ancak bazen üyelerimizin sıkıntılı dönemleri oluyor istemeden de olsa vergisini geciktirebiliyor. Gecikmiş borçlar için dönem dönem devletimiz af çıkartabiliyor, bunlar esnafımız, sanayicimiz için çok önemli ve gerekli. Bunun yanı sıra vergisini zamanında ödeyen işadamlarımıza da farklı ayrıcalıklar yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Örneğin 5 yıl borçlarını düzenli ödeyen esnafımıza yüzde 5 indirim yapılıyorsa 10 yılda yüzde 10’a çıksın süre ilerledikçe indirim artsın. Buradan işadamları adına da teşekkür etmek istiyorum. Kurumlarda hizmet veren personellerin işini bilen, duyarlı ve güler yüzlü olması çok önemli.”