TR

Türkiye’nin parlayan yıldızı tarım sektörü (12.05.2015)

Genç Güçsan Tarım Aletleri Yönetim Kurulu Başkanı ve ITSO Meclis Üyesi Mehmet Küçükköse, tarım  sektörünün her geçen gün büyüdüğüne dikkat çekerek, gençlerin kendilerini bu alanlarda geliştirmesi gerektiğini söyledi.

 

Gençgüçsan Tarım Aletleri Yönetim Kurulu Başkanı ve ITSO Meclis Üyesi Mehmet Küçükköse, tarım sektörünün büyümesine endeksli sanayinin de büyüdüğüne dikkat çekti.  Tarım aletleri sektörünün de hızla ilerlediğine dikkat çeken Küçükköse, “Çünkü makine tüm dünyada sanayinin bel kemiğini oluşturur. Rekabetçi, güçlü bir sanayi alt yapısı oluşturmanın yolu, makine imalat sanayinden geçer. Şehrimizin de biz bu işi yapıyoruz. Kendimizi her geçen gün geliştirmeye çalışıyoruz. En iyisini yapmak için çaba harcıyoruz. “dedi.

Bu sektörde hizmet verecek olan gençlere de önemli tavsiyelerde bulunan Küçükköse, “30 yılı aşkındır bu sektörde faaliyet gösteriyoruz. Sektörde çalışmak isteyen gençlerin kendilerini  geliştirmeleri ve sürekli sahayla irtibat halinde olmaları gerekiyor. Aksi halde masa başında bu iş yürümez. Gençgüçsan olarak biz bir aile şirketiyiz, tarım sektörünün büyümesine endeksli olarak bizde büyümeye gidiyoruz. Şuan iş yerimizde 43 çalışanımız var. Yeni yerimizde çalışan sayımız artacak. İhracat hedeflerimizi büyütüyoruz. Dolayısıyla yeni üretimler yapacağız. Özellikle meyvecilik sektöründe yeni makineleri üretmek durumundayız. Yurtdışı bağlantılarımız devam ediyor. “diye konuştu.

 

Küçükköse şöyle devam etti: Ekonomiyi yönetecek olan gençlere tavsiyem, diploma almak için okumasınlar. Özellikle bizim sektörde sahada iş yapmaları gerekiyor. Şirket olarak bir makine üretileceğinde aylarca araştırma yapıp çiftçi ile görüşüp ihtiyaca göre üretime geçiyoruz. Mühendisler araştırma görevlileri bu yönde çalışmalarını sürdürmeli. Biz işveren olarak işletmemizin kazancını düşündüğümüz gibi karşı tarafa ne kadar faydalı olabiliriz bunları da düşünmek zorundayız. Eğer bizim imalatını yaptığımız bir makine faydalı olmayacaksa bu işi yapmamızın anlamı yok. Zaten bu şekilde ayakta kalmamızda mümkün değil. Bu nedenle kim ne iş yaparsa yapsın en iyisini yapmak zorunda.