TR

ITSO’dan MANİSA’ya ufuk turu (08.06.2015)

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri ve Isparta’daki  işadamı dernekleri başkanları  bölgesel işbirliği çalışmaları çerçevesinde Antalya, Burdur, Denizli, Afyon, Kocaeli, Konya, Eskişehir  Ticaret ve Sanayi Odaları ile şehrin önde gelen sanayi tesislerini ziyaretleri kapsamında Isparta’daki işadamı dernekleriyle birlikte Manisa’da,  Ticaret ve Sanayi Odası,  Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu’nun daveti üzerine dünya devi Vestel üretim tesisleri ile Ispartalı sanayicilerin sahibi olduğu tesislere ufuk turu yaptı.

 

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan, meclis, yönetim kurulu,  disiplin kurulu üyeleri ve  Isparta’da bulunan işadamı dernek başkanlarıyla birlikte 2 günlük Manisa gezisi kapsamında ilk gün Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulundular.  Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, Meclis Başkanı Hayati Dulman ve yönetim kurulu üyelerinin ağırladığı Ispartalı işadamları Manisa TSO Bülent Koşmaz Hizmet Binası’nı gezdiler.

ITSO Başkanı Başdeğirmen, Manisalı işadamlarına, Isparta’nın ekonomisi başta olmak üzere sosyal, tarihi, turist yönlerini anlattı.  Isparta’nın gelişmekte olan şehirler arasında yer aldığını belirten Başdeğirmen, “Manisa ve Isparta arasında ortak çalışmaların ilk adımlarını atmak için buradayız. Manisa’nın Mesir macunu ne ise, bizim de markamız gülümüz. Sanayileşme konusunda önemli adımlarımız var. Manisa’nın sanayisi incelemek, Manisa’yı tanımak ve en önemlisi ilimizi sizlere anlatmak için buradayız. Ispartalı işadamlarımızın Manisa’yı yakından görmelerini istedik. Biz Isparta olarak sanayileşme noktasında her türlü işbirliğine hazırız. Sizlerin bizlerden bizlerin de sizlerden öğreneceğimiz konular oldukça fazla. İşadamları olarak şehrimizin gelişmesi ve büyümesi ve işbirliğimizin artması için bu tür gezilere önem veriyoruz ve sizlerde bizleri en iyi şekilde ağırladınız inşallah bu gezimizin ardından Manisa- Isparta işbirliği adı altında ortak bir projeye imza atarız. “dedi.

 

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil de ziyaretten duyduğu memnuniyeti anlatarak, Manisa ile ilgili bilgiler verdi. Manisa’nın tarım ve sanayi kenti olduğunu belirten Erbil, “Manisa  sanayi yönüyle güçlü bir şehir organize sanayi bölgesinde elektronik başta olmak üzere irili ufaklı sanayi tesislerimiz bulunuyor. İstihdam sayısı 45 bin civarında. Tarım konusunda da gelişmemiz hızla devam ediyor. Buraya gelerek bizleri onurlandırdınız sizinle işbirliği yapmak isteriz. Güçlü yönlerimizle birbirimize destek olmak durumundayız. Ülkemizin gelişmesi ve dolayısıyla ilimiz gelişmesi için biz her türlü işbirliğine hazırız.”diye konuştu.