TR

TOBB Teknik Lisesi bu yıl eğitime başlıyor (07.07.2015)

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimcileri ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince 1 Eylül 2014 tarihinde Gül Petek Sanayi Sitesi’nde inşaatı başlayan 24 derslikli TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2015 yılının Ağustos ayında  tamamlanacak. ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 10 bin m2 alan üzerine yapılan okulun kapalı alanı 1380 m2 dir. İçinde uygulamalı eğitimin verileceği şekilde donanım çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. ITSO Başkanı BAşdeğirmen konuyla ilgili şu bilgileri verdi.

 

“5 katlı ve 24 derslikli olan okul  2015-2016 Eğitim öğretim yılında 4 bölüm ve 6 sınıf ile eğitim öğretime  açılacak. 9. Sınıfı tamamlayan öğrenciler 10. Sınıftan itibaren yani 2016-2017 eğitim öğretim yılında alanlarını seçebilecekler. Sınıflara 34’er öğrenci alınacak. Toplamda 204 öğrenci kaydedilecek.

TALEP EDİLEN BÖLÜMLER

 

İlk etapta üyelerimizle yapılan toplantılar ve anketler neticesinde ara eleman ihtiyacının çok fazla olduğu ve Isparta’da önü açık sektörleri belirleyerek 8 bölüm talebinde bulunmuştuk. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı ilk yıl 4 bölüm üzerinde karar kıldı. Talep edilen bölümler (Uçak Gövdesi Bölümü,  Tarım Aletleri Bölümü, ­ Motorlu Taşıtlar Bölümü, ­ Mermer Bölümü, ­ Yenilenebilir Enerji Bölümü,­ Plastik Teknolojileri Bölümü,­ Kozmetik Bölümü ve  İtfaiye bölümü )

AÇILACAK OLAN BÖLÜMLER

Motor Teknolojileri,

Gül Küçük Sanayi de motorlu araçlar var. Bu yüzden motor bölümü olacak. 2 gün derste 3 gün sanayi de olmak şartıyla uygulamalı eğitim olacak. Pürlü Otomotiv burada bir atölye kurmak hem de Fiat sınıfı kurmak istiyor.

İtfaiyecilik  (Türkiye’de sadece 4 okulda var ve iş garantili)

 

Daha farklı bölüm olsun düşüncesiyle itfaiye bölümü koyduk.Türkiye'de 4 okulda bu eğitim veriliyor. Tüm ilçelerde ve OSB'lerde itfaiyecilere ihtiyaç var.

Yenilenebilir Enerji Kaynakları (Türkiye’de birkaç okulda bulunuyor)

 

Yenilenebilir enerji. Güneydoğu'dan sonra güneşin dikdüştüğü en verimli ilden bir tanesi biziz. Bunu devlette destekliyor. Hem rüzgâr hem de güneş enerjisinde verimli bölgeyiz. Güneş enerjisinde eleman yetiştirmemiz gerekir..

Önümüzdeki yıllarda da bölümler sanayicinin ihtiyacına göre belirlenip tekrar Milli Eğitim Bakanlığı’ndan taleplerde bulunulacak.  

Güzellik Ve Saç bakım hizmetleri bölümü

 

 Güzellik ve bakım hizmetleri her geçen gün kendini yeniliyor ve insanlar artık kendilerine daha çok önem vermeye başladı. Güzellik salonları sayısı gittikçe artıyor ve bu alanda çalışacak bilgili tecrübeli insanlara ihtiyaç var.

2015-2016 eğitim öğretim yılında öğrenci alacak olan okulun açılışına TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu katılacak.