TR

Kadınlarımız toplumun temelidir (25.08.2015)

Kısa bir süre önce faaliyete geçen Isparta Mahalle Anneleri  Derneği aktif bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Isparta Mahalle Anneleri adı altında kurulan Dernek Başkanı Güler Emine Gülfidan, Dernek üyeleri çeşitli faaliyetler organize ederek annelerinin bir pencere arkasına sığınmalarını istemediklerini söyledi. ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i de ziyaret eden Mahalle Anneleri Derneği Başkanı Gürfidan ve yönetim kurulu üyeleri manevi destek istedi. Gürfidan, Deneğin amacı ,vizyonu ve misyonunu söyle anlattı.

“Isparta’da ilk olarak kurulan bu derneğimizin kurulum aşamasında Sayın valimizin eşi Ruhan hanımın desteği çok oldu.  Bu kuruluşumuzun üzerinden 1 yıl geçti şuanda Isparta’nın 44 mahallesinde üçer tane annemiz toplamda 125 annemiz bulunmaktadır. Bizim bu yoldaki amacımız susturularak bastırılan söz hakkı ikinci plana bırakılan ve sosyalleşmekten yenilikten kendilerini geliştirmekten yoksun kalmış kadınlarımızı annelerimizi bir araya getirerek onlara rehber ve destekçisi olmaktır.Kadınların korkularına endişelerine ortak olup onlarla ilk adımı atmaya çalışıyoruz. Bizler dezavantajlı kesimlerin sorunlarını kamu oyuna duyurarak farkındalık oluşturmak kendini ifade edemeyen kesimlerin sesi olmak içimizdeki bayanlara yeni bir sosyal çevre kurmak yeni dostluklar oluşturmak.Kadınlarımızın girişimciliklerini ve üretkenliklerini arttırarak projeler yapmak.”

 

 

ITSO Başkanı Başdeğirmen de ziyaretlerinden dolayı Dernek Başkanı Gürfidan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Böyle bir derneği kurduklarını için kendilerine kutlayan Başdeğirmen, “Kadınlarımızın mutlaka sosyal hayata girmesi gerekiyor. Topluma iyi bireyler yetiştirmek ve gelecek nesilleri mutlu kılmak için öncelikle kadınlarımıza değer vermeliyiz. Çünkü onlar yeri geldiğinde anne, yeri geldiğinde baba yeri geldiğinde öğretmen, yeri geldiğinde doktor kısacısı kadın her şeydir. Kadın, aile ve toplum arasında bir köprü görevini görür. Kadının toplumlarda yerine getirdiği görevleri itibariyle, sosyal sistemin işleyişine katkısı büyüktür. Bu yönüyle kadınlarımızın bu tür aktivitelerde bulunması çok önemli. Sizleri de kutluyorum, böyle bir dernek kurduğunuz için. Topluma yararlı olarak tüm projelere  bizler de her türlü desteği vermeye hazırız. “dedi.