TR

İşkur’a meslek danışmanı alınacak (13.06.2012)

 

İŞKUR’a 5 meslek danışmanı daha alınacağını belirten İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, “İş ve meslek danışmanları meslekleri tanıtacak ve seçimlerinde profesyonel destek sağlayacaklar” dedi.

Meslek seçiminin kişinin yaşam biçimini seçmesi olduğunu belirten Ergin, “Eğer bir kişi hatalı ve yanlış bir meslek seçerse, sevmediği bir mesleği yaparsa mutsuz olduğu için verimli ve başarılı olamaz. Bu başarısızlık, hem kendine hem de işyerine verimsizlik, başarısızlık olarak döner. Dolayısıyla meslek seçimi, çok önemsediğimiz bir konu. Bu arkadaşlarımız, okullarda meslek seçimi ve tanıtımı anlamında profesyonel destek ve hizmet üretecekler. Bu şekilde eğitim alacaklar” dedi. Ergin danışmanın işe yerleştirdiği kişiyi ilk altı ay takip edeceğini bildirdi.

Ergin konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:
“Meslek danışanı olabilmek için 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımak, herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak, sözleşmeli İs ve Meslek Danışmanı olarak istihdam edilecek pozisyon için fakülte veya yüksek okulların en az lisans programlarından mezun olmak, (Başvuruların İnternetle Kurumumuza gönderilmesinin son günü itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların yerleştirilmesi yapılmış olsa dahi atamaları yapılmayacaktır.)Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS (B) grubu KPSSP3 puan türünde 10-11 Temmuz 2010 tarihinde yapılan sınava girmiş ve en az 70 puan almış olmak, İŞKUR tarafından 23. 08. 2011 tarihinde yayımlanan ilan neticesinde düzenlenen iş ve Meslek Danışmanlığı eğitimini tamamlamış olmak, iş ve Meslek Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak, 03.03 2012 tarihinde yayımlanan iş ve Meslek Danışmanı alım ilanına başvurup tercih yapmış ancak yerleşememiş olmak, halen 657 sayılı Kanunun 4 B maddesi statüsünde sözleşmeli olarak çalışan personelin başvuruları kabul edilmeyecektir. Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak çalışmakta iken son bir yıl içerisinde hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle herhangi bir kurumca sözleşmeleri feshedilenler veya sözleşme dönemi içerisinde 06/06/1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmelerini tek taraflı feshedenlerin, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe istihdam edilmeleri mümkün olmadığından kurumumuzun sözleşmeli personel pozisyonlarına başvurmayacaklardır.

Yukarıda belirtilen şartları taşıyan adaylar 13-27 Haziran 2012 tarihleri arasında başvurularını internet yoluyla (www.iskur.gov.tr) kurumumuza yapacaklardır. 27 Haziran 2012 Çarşamba günü saat 23.59 itibariyle başvurular sona erecektir. İşlem adımları www iskur.gov.tr adresinden TC kimlik numarası ve şifre ile sisteme giriş yapılır. Ana sayfadaki “İş ve Meslek Danışmanlığı Tercih Formu” linki tıklanır. Açılan pencereden tercihler yapılarak başvuru tamamlanır. İnternet üzerinden tercihinizi kaydettiğiniz andan itibaren, bu tercihinizi değiştirmeniz, kısmen ya da tamamen iptal etmeniz mümkün olmayacaktır.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİVE SONUÇLARI
İş ve Meslek Danışmanları en fazla 10 (on) il tercihi yapabileceklerdir. Genel Müdürlüğümüz tarafından. Lisans mezunları için 10-11 Temmuz 2010 KPSS (B) grubu KPSSP3 puanı esas alınarak, yapılan tercihlere göre başvurular arasından en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere atamalar yapılacaktır.

İŞE YERLEŞTİRME
İlan edilen sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme işlemi IŞKUR tarafından yapılacaktır. Belirtilen sure içerisinde başvurusunu yapan ve şartları uyanlar ilan edilen pozisyon sayısına göre tercihleri dikkate alınarak en yüksek puandan başlamak üzere yerleştirileceklerdir. Puan eşitliği halinde sırasıyla alanında doktora yapmış olanlara, yüksek lisans mezunu olanlara, mezuniyet tarihi itibariyle önce mezun olmuş olanlara, bununda aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır, Yapılan yerleştirme sonucunda boş kalan sözleşmeli pozisyonlar için başvuruda bulunup yerleşemeyenlerin atamaları en yüksek puandan başlamak üzere boş kalan pozisyonlara Sınav Komisyonunca yapılacaktır. Kurumumuz tarafından yerleştirilen adaylar başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın sözleşmeli İş ve Meslek Danışmanlığı pozisyonlarına atanacaklardır.Yerleştirme listesi Genel Müdürlüğümüz “www iskur.gov.tr” adresinde ilan edilecek olup, ayrıca tebligat yapılmayacaktır .Atanmaya hak kazanan adaylar yerleştirme listesinin “www.iskur.gov.tr” adresinde ilanından itibaren 10 (on) işgünü içerisinde gerekli belgeleri tamamlayarak atanmaya hak kazandıkları Çalışma ve İş Kurumu II Müdürlüklerine şahsen teslim edeceklerdir.

Belgelerin teslimini müteakip atama işlemlerine başlanılacak olup, evrak teslim tarihinden itibaren adaylar 15 (onbeş) gün içerisinde sözleşmelerini imzalayarak göreve başlamak zorundadır Bu sure içerisinde göreve başlamayanlar haklarını kaybetmiş sayılacaktır.

ATANMA ESNASINDA İSTENİLECEK BELGELER
KPSSP3 sonuç belgesinin aslı veya ınternet çıktısı ile diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya Kurumca onaylı sureti,İşve Meslek Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgesi, Kamuda görev yapmış ise buna dair hizmet belgesi, Erkek adaylar ıcın askerliğim yapmış veya askerlikle ilişiği bulunmadığına dair yazılı beyanı,4 adet vesikalık fotoğraf, Sabıka kaydı olmadığına dair yazılı beyan, Görevini devamlı yapmasına sağlık yönünden engel bir halinin bulunmadığına dair yazılı beyan.

DİĞER HUSUSLAR
KPSS sonuç belgesi ÖSYM kayıtları ile kontrol edilecektir. Tercih durumlarına göre ataması yapılan Sözleşmeli Personelin “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına ilişkin Esaslar ile Buna Dair Ek ve Değişikliklerinde” yer alan hükümler dışında başka birime ataması yapılmayacaktır. İlana uygun olarak göreve başlatılacak olanlar; sosyal güvenlik yönüyle, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4/a maddesi hükümlerine tabi olacaklar ve istihdam edilecekleri birimlerde Bakanlar Kurulunca Devlet Memurları için saptanan diğer personelin tabi olduğu çalışma saat ve usulüne tabi olarak çalışacaklardır. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Atamaları yapılmış ise iptal edilecek ve kendilerine bir bedel ödenmiş ise yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir. Adres ve İletişim Bilgileri: Çalışma ve İş Kurumu II Müdürlükleri ÇSGB İletişim Merkezi Alo 170 Elektronik Posta Adresi www.iskur. gov. tr.”