TR

Isparta’da ‘Google ile Ufuk Turu’konferansları (17.11.2015)

  Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO), Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) işbirliğinde; dünyanın en büyük internet arama motorlarından Google’ın Türkiye Müdürü Önder Güler, Isparta’da iki konferans verdi. SDÜ ve ITSO’daki konferanslarında akademisyenler, üniversiteliler, iş dünyası, kamu ve STK temsilcilerine hitap eden Önder Güler, internetin, bilgi teknolojilerinin, mobilite, bulut teknolojileri ve inovasyon konularındatecrübeleri ışığında bilgiler aktardı. Yeni dünyada bilginin büyük önem taşıdığını, bilgi ile verilerin saklanabilmesinin önemini vurgulayan Güler, bulut teknolojisinin ‘son derece ekonomik’ olduğunu, ‘hızlı inovasyon’, ‘geliştirilmiş güvenlik’ ve ‘herhangi bir araçtan erişim’ sağlayıp ‘takım çalışması odaklı’ olduğunu söyledi.

Google’ın Türkiye Müdürü Önder Güler, iki konferans için Isparta’ya geldi. Güler, kendisine tüm program boyunca eşlik eden BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen ve BAKA birim başkanları ile birlikte konferansı öncesinde SDÜ Rektörü Prof.Dr. İlker Çarıkçı’yı makamında ziyaret etti. ‘Google ile Ufuk Turu’ konu başlıklı konferanslarının ilkinde SDÜ M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’ni dolduran yüzlerce öğrenci ve akademisyenlerle biraraya gelen Google Türkiye Müdürü Güler, ikinci konferansını da Barida Hotel Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Güler’in ‘Teknolojide ufuk turu bilişim bizi nereye götürüyor’ başlıklı ikinci konferansına ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan, yönetim kurulu üyeleri, BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen ile iş dünyası, STK ve kamu temsilcileri dinleyici olarak katıldı.

 

Ispartalı olduğunu ve memleketinde konferans vermesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Önder Güler, BAKA, SDÜ ile ITSO’yaorganizasyon için teşekkür etti. ‘Google’ın hikayesi’ ile konferanslarına başlayan Önder Güler, herkes için kullanışlı ve yararlı bir ürün oluşturmak amacıyla LarryPage ve SergeyBrin’inGoogle’ı kurduklarını anlattı. ‘Teknoloji insan hayatını nasıl değiştiriyor’, ‘mobilite’, ‘bilgi saklama teknolojileri’, ‘inovasyon ve cloud teknolojisi arasındaki ilişki’ konularında bilgiler de veren Güler, PC’den sonraki en büyük devriminmobilite(cep telefonu) olduğuna dikkat çekti.

MİLENYUM NESLİ

Milenyum nesli olarak adlandırılan 2000 yılı ve sonrası doğumluların ellerindeki akıllı telefon ve tabletler gibi cihazlar sayesinde sürekli iletişim halinde olduklarını belirten Güler, ‘Milenyum nesli’ningerçek zamanlı, mekan ve cihazdan bağımsız, mobil öncelikli, interaktif paylaşımı öne çıkaran, kişiye göre özgünleşen, önerme yapan, yenilikçi ve inovatif, eğlenceli ve sosyal sorumluluk bilinci yüksek teknoloji beklentisinde olduğunu anlattı. Yeninin ne olduğunu ve bunun bize ne kadar fayda sağladığının sorgulanması gerektiğini belirten Güler, sorgulamanın başladığı zaman yeniliğin de başladığını söyledi.

Başarı örnekleri de verip bilişim ve bulut teknolojilerinin şirketlerde değerlendirmesinin önemini vurgulayan Google Türkiye Müdürü Güler, 20 yıl önce teknolojiyi ilk kullananlar şirketler olmasına karşın bugün en iyi teknolojinin evlerde kullanılır hale geldiğini ve bu değişimin ardında yatan gerçeğin de ‘iyi çalışan bulut teklonojisi’ olduğuna dikkat çekti.Dijital bir ağ aracılığıyla çoklu sunucu bağlantısı gerçekleştiren Bulut (Cloud) Teknolojisi’ninakıllı telefon, tablet gibi cihazların yaygınlaşması ve mobilitenin artmasıyla tüm dünyada büyük önem kazandığına dikkat çeken Önder Güler, bulut teknolojisinin ‘son derece ekonomik’ olduğunu, ‘hızlı inovasyon’ sağladığını, ‘geliştirilmiş güvenlik’ sağladığını, ‘herhangi bir araçtan erişim’ yapılabildiğini ve ‘takım çalışması odaklı’ olmasının büyük yararlar sağladığına vurguladı. İş yapmanın yeni ve modern yöntemleriyle ilgili bilgiler veren Önder Güler, yeni dünyada bilginin büyük önem taşıdığını, bilgi ile verilerin saklanabilmesinin önemini vurguladı. Şirketi içi sosyal iletişiminde yeniliklerle ilgili de bilgi veren Güler, android uygulamaları ile ‘kişisel ve ekip, saha çalışanlarının zamanını ve takvimini yönetme’, ‘heryerde hercihaz ile canlı video konferans, mesajlaşma, haberleşme’, ‘beraber doküman, sunum yapabilme’ ve ‘şirketin dokümanları ile arşivlerine ulaşabilme’ olanakları sağlandığını anlattı.

Konferanslar soru- cevap bölümüyle tamamlandı.