TR

ITSO’da büyük buluşma (14.03.2016)

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, Isparta Protokolünü biraraya  getirerek önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı.  

 

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Vali Vahdettin Özkan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç,  Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı,AK Parti İl Başkanı Osman Zabun ve partililer ile AK Parti önceki dönem Milletvekili Haydar Kemal Kurt’un katılımı ile bir toplantı yapıldı. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan ve Yönetim Kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda, Isparta ekonomisi, projeler, işadamlarının sorunları ve daha birçok konu masaya yatırıldı. Akredite Laboratuar, İhracatta yaşanan sorunlar, Deri OSB, Faizsiz Krediler, Aromatik Bitkiler, Sektör Temsilcilerinin sorunları gibi konuların konuşulduğu toplantı öncesinde, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, Isparta Protokolünün biraraya gelmesine vesile olan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Isparta’nın sorunlarının çözüm önerileriyle masaya yatırılacağını belirten TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, “Bugün burada Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimimizin   ev sahipliğinde, Valimiz, Belediye Başkanımız, Rektörümüz, İl Başkanımız, önceki dönem milletvekilimiz hep birlikte  biraraya gelerek, ilimizle ilgili ülkemizle ilgili önemli konuları konuşup, çözüm önerileri için toplandık. Bu buluşma Isparta için önemli bir buluşma, vesile olan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve yönetimine teşekkür ediyorum.  Bu arada Isparta Havalimanı’na da Gümrük Muhafaza Amirliği kurulmasıyla ilgili katkılarından dolayı Sayın Başdeğirmen’e ve yönetimine teşekkür etmek istiyorum. 7 gün 24 saat Havaalanımızdan gidecek- gelecek yolcular için önemli bir gelişme. Isparta Havalimanın yabancı yolcu gidiş gelişine faydalı olacaktır.”dedi.

Yaklaşık 2.5 saat süren toplantıda, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Milletvekili Bilgiç, Vali Özkan, Belediye Başkanı Günaydın, Rektör Prof. Dr. Çarıkçı işadamlarının sorunlarını dinleyerek yapılması gerekenleri konuştular.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Başdeğirmen de, “Davetimizi kırmayarak odamıza gelen  Sayın Valimiz, Sayın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız Sayın Belediye Başkanımız ve Sayın Rektörümüze, İl Başkanımıza, önceki dönem milletvekilimize  teşekkür ediyorum. Uzun zamandan bu yana planladığımız bir toplantıyı bugün gerçekleştiriyor olmaktan gururluyuz. Çünkü burada bulunan herkes Isparta’ya hizmet ediyor, Isparta sevdalısı. Biz Isparta Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri olarak da ilimizin gelişmesi güzelleşmesi ve daha da ileriye gitmesi adına her zaman yapılması gereken her türlü çalışmanın içerisindeyiz. Ispartamızın ekonomisi güçlü, adından söz ettiren iller arasında yerini alması için de sizlerin desteğine ihtiyacımız var.  “dedi.

Belediye Başkanı Günaydın, işadamlarına gereken desteği her zaman vermeye hazır olduklarını belirtti. Sanayicilerin kümeleşme, imar düzenlemesi ve daha birçok konudaki taleplerine olumlu yaklaştığını, sorunlarını çözdüğünü  belirten Günaydın,”,”Biz Isparta’nın menfaatine olan tüm projelerde varız. Toplantımızın da yararlı olduğunu ve sık sık yapılması gerektiğini düşünüyorum.”dedi.

SDÜ Rektörü Prof. Dr, Çarıkçı da şehir ile üniversitenin bütünleşmesi gerektiğini belirterek,”Üniversitemiz şehrimizin gelişmesi için bütün bilimsel imkanlarını kullanmaya hazır. Böyle bir toplantıda olmak bizlere değer kattı vesile olan herkese teşekkür ederim.”diye konuştu.

Toplantının kapanış konuşmasını yapan Vali Özkan ise, “Isparta ekonomisinin gelişmesi adına bu tür toplantıların çok faydalı olduğunu düşünüyorum. İşbirliği içerisinde şehrimizin büyümesi, gelişmesi ve kalkınması için her türlü desteği vermeye hazırız.”dedi. Vali Özkan, toplantıdan çıkan sonuç neticesinde ilin sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili Valilik koordinatörlüğünde, Belediye, Ticaret ve Sanayi Odası, Üniversite ve diğer sivil toplum kuruluşlarının da katılımı ile bir toplantı yaparak rapor hazırlayacaklarını sözlerine ekledi.