TR

30 Nisan son gün (26.04.2016)

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal, sanayi sicil belgesi vermeyen işletmeleri uyardı. Uysal, bu cetvelleri 30 Nisan’a kadar vermeyenlere 881 lira para cezası uygulanacağını söyledi.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Sanayi Sicil Belgesi almış olan işletmelerin 30 Nisan 2016 günü mesai bitimine kadar 2015 yılı yıllık işletme cetvellerini ibraz etmeleri gerektiği belirtildi.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal, ilimiz sanayi verilerinin doğru okunabilmesi ve ilimizde yer alan firmaların cezai yaptırımlar ile karşılaşmaması adına yıllık işletme cetveli beyan ve işlemlerinin beyan edilirken gerekli hassasiyetin gösterilmesinin önemini vurguladı.

UYSAL; “İŞLETME CETVELLERİ 30 NİSAN’A KADAR VERİLMELİ”
İl Müdürü açıklamasında; “Sanayi Sicil Belgesi sahip firmaların Yıllık İşletme Cetvellerini 1 Ocak – 30 Nisan 2016 tarihleri arasında bildirim mecburiyetleri bulunmaktadır. Sanayi Sicil Sistemine dahil olarak Sanayi Sicil Belgesi sahibi olan işletmeler, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununun 5. maddesi gereği bir önceki yıla ait bilgileri içeren Yıllık İşletme Cetvelleri’ni her yılın ilk dört ayı içerisinde belirtilen tarihleri arasında bildirim mecburiyetleri bulunmaktadır. Yıllık İşletme Cetvellerinin, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın
https://www.sanayi.gov.tr/ internet adresinde ‘E – Hizmetler’ menüsü içinde ‘Sanayi Sicil Bilgi Sistemi’ başlıklı bölümden elektronik ortamdan verilmesi gerekmektedir.

“VERMEYENLERE 881 TL İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK”
Sanayi Siciline kayıtlı bulunan işletmelerin bahsedilen yükümlülüğü yasal süresi içinde yerine getirmemeleri halinde uygulanacak olan İdari Para Cezası 2016 yılı için 881,00 TL olup, işletmelerin cezai durum ile karşılaşmamaları için 30Nisan 2016 saat 23.59’a kadar ‘2015 Yılı Yıllık İşletme Cetveli’ bildirimini vermeleri gerekmektedir” dedi.

“SON GÜNÜ BEKLEMEYİN”
İşletmelerin cezai yaptırım ile karşılaşmamaları için son günü beklemeden müracaatlarını gerçekleştirmeleri konusunda özellikle hatırlatmada bulunan Uysal, İl Müdürlüğü olarak ilgililere konu ile ilgili her türlü desteğe hazır olduklarını kaydetti.