TR

ITSO Başkanı Başdeğirmen’den 19 Mayıs mesajı (18.05.2016)

ITSO Başkanı Başdeğirmen, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, “19 Mayıs 1919 tarihi başta olmak üzere büyük bedeller ödenerek kurulan Türkiye Cumhuriyetini korumak ve bu değerli mirası gelecek nesillere bırakmak gençlerimizin en önemli görevidir. ”dedi.   

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in mesajı şöyle:

“Tarih boyunca tüm devletlerin kaderlerini tayin eden önemli dönüm noktaları vardır. Türk tarihinin dönüm noktası da, yurdumuzun dört bir yandan işgal altına alındığı bir dönemde Samsun’dan başlatılan bağımsızlık mücadelesidir.   İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs günü, aynı zamanda milli hafızamızda çok önemli yer tutan 23 Nisan, 30 Ağustos ve 29 Ekim gibi destansı başarıların da kaynağıdır. Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı ve aziz milletimizin varoluş mücadelesinin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919 tarihi, milletimizin bağımsızlık iradesinin Samsun’dan başlayarak, tüm Türkiye’ye yayıldığı bir gündür ve Kurtuluş Zaferine atılan en önemli adımlardan birisidir.

19 Mayıs 1919’da büyük sıkıntılar ve yokluklar içerisinde, büyük bedeller ödenerek fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti geleceğimizin teminatı gençlerimize emanet edilmiştir. Sevgili gençler, Önceki nesiller inançla ve azimle çalışarak sizlere sahip olmaktan her zaman şeref duyduğunuz büyük bir miras bırakmışlardır. Bu değerli mirası sonsuza kadar korumak ve gelecek nesillere en iyi şekilde bırakmak en önemli görevinizdir. Bu nedenle daima büyük düşünmeli, hedefleriniz doğrultusunda ilerlemekten vazgeçmemelisiniz. Kendinizi gelişmeye, yeniliğe açık, bilgi toplumunun gerektirdiği niteliklere sahip gençler olarak yetiştirmeli ve geleceğe güvenle bakmalısınız. Başarı için en önemli ölçüt şüphesiz, kendinize güvenmeniz ve çok çalışmanızdır. Sizlerin, gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olarak, Türkiye’mizin medeniyet yolculuğunda çok önemli roller üstleneceğinize olan inancımız tamdır.

 

19 Mayıs tarihinde başlayan bu ebedi var olma mücadelesinde bugün Türkiye Cumhuriyeti, tarihten aldığı güç ile 100. yaşına doğru emin adımlarla ve hedeflerle ilerleyen, güçlü ekonomisiyle yarınlara güvenle bakan, saygın bir ülke konumuna gelmiştir. Atatürk’ün çizdiği muasır medeniyet çizgisinde kalma asli amacından ayrılmaksızın gelişmeye ve kalkınmaya da devam edecektir. Bu düşüncelerle tüm üyelerimizin, Isparta halkının ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı Isparta Ticaret ve Sanayi Odası  adına kutluyor, başta bu büyük mücadelenin mimarı Büyük Önder Atatürk ve savaş arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. “