TR

İşyeri tehlike sınıflarına yapılacak itirazlar konulu (20.11.2018)

İlgi: TOBB’dan gelen 16.11.2018 tarihli, 17149 sayılı ve İşyeri tehlike sınıflarına yapılacak itirazlar konulu yazı aşağıda sunulmuştur.

26/12/2012 tarihli ve 28509 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan İş Sağlığı ve Güvenliği İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliğe gereğince Birliğimizin de üyesi bulunduğu iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin işyeri tehlike sınıflarının belirlenmesinde görevli olan işyeri Tehlike Sınıfları Komisyonu, “İşyeri Tehlike Sınıfına Yapılan İrarazların Değerlendirilmesi Prosedürü” çerçevesinde her yıl  Ocak ayı içinde toplanarak çalışmalarını yürütmektedir.

Anılan prosedür gereğince, işyeri tehlike sınıflarına ilişkin itiraz talepleri en geç Komisyon toplanmadan 30 gün öncesine kadar bağlı oldukları üst  işveren kuruluşları aracılığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğüne gönderilecektir.

http://www.mevuzat.gov.tr İnternet sitesinde yer alan “İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği” ekindeki İşyeri Tehlike Sınıfları Listesi’ne ilişkin değişiklik taleplerinin İşyeri Tehlike Sınıflarına Yapılan İtirazların Değerlendirilmesi Prosedürüne uygun doldurulmuş Tehlike Sınıfı değişikliğine İlişkin Başvuru Formları ile Oda/Borsamız vasıtasıyla en geç 3 Aralık 2018 tarihine kadar Birliğimize iletilmesi gerekmektedir. Tehlike Sınıfı Değişikliğine İlişkin Başvuru Formuna www.tobb.org.tr/MaliyeSosyalPolitikalar adresinden ulaşılabilmektedir.

Üyelerimize Duyurulur.