TR

TIR Sistemine Başvuru İşlemlerinin Elektronik Ortamda Gerçekleştirilmesi (30.11.2018)

İlgi: TOBB’dan gelen 28.11.2018 tarih , 17873 sayılı ve TIR Sistemine Başvuru İşlemlerinin Elektronik Ortamda Gerçekleştirilmesi konulu yazı aşağıda sunulmuştur.

Tır Sisteminin bilgisayarlaştırılması konusunda Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (BMAEK) TIR Sekreteryası ve Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği (IRU) işbirliğiyle başlatılan eTIR Pilot projesi çerçevesinde elektronik teminat kullanılarak yapılan taşımalar başarı ile devam etmektedir.

Başarıyla yürütülmeye devam eden Pilot Projenin ikinci aşaması kapsamında, TIR Sistemine kabul prosedürü iş ve işlemlerinin eletronik ortamda aktarılması çalışmaları da tamamlanmış bulunmaktadır.

Bu kapsamda, aday firmalar TIR Sistemine kabul işlemlerini https://tobbtir.tobb.org.tr/Portal/AnaSayfa adresinden gerçekleştirilebilecek ve başvurusunu elektronik imza yönetemi ile Odamıza iletebileceklerdir. Odamıza iletilen başvuru ise https://tobbtiryonetim.tobb.org.tr/Giris adresinden görüntülenebilecek ve alınan başvuru sonuçlanmasını müteakip Birliğimize elektronik ortamda iletilebilecektir.

Üyelerimize Duyurulur.