TR

İşletme Değerlendirme Raporu (29.11.2019)

İlgi: T.C. KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMLERİ GELİŞTİRME  VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI KOSGEB Isparta Müdürlüğü tarafından 06.11.2019 tarihli, 11903606-599-E.2206 sayılı ve İşletme Değerlendirme Raporu konulu yazısı aşağıda tarafınıza sunulmuştur.

KOSGEB İdaresi Başkanlığı tarafından Kamu Kurum ve kuruluşlarının mevzuatları kapsamında tutmuş oldukları idari kayıtlar üzerinden işletmelerin mevcut durumlarını yorum katmaksızın ortaya koymak, sektöründe ve bölgesinde konumuna yönelik bilgiyi sağlamak amacıyla “İşletme Değerlendirme Raporu” hazırlanmıştır.

Rapor en son onaylı mali yıla ait bilanço veya basit usulde defter bilgisi bulunan işletmeler için hazırlanmış olup işletmeyi münferiden temsile yetkili olanlar rapora erişebilmektedir. T.C. Kimlik numarası veya vergi numarası ile ESBİS / MERSİS kayıtlarına göre eşleştirilmektedir. KOSGEB veri tabanına şartı aranmamaktadır. Müştereken temsili durumunda rapora erişilebilmektedir.

Söz konusu rapor, sadece işletmeyi bilgilendirme amaçlı hazırlanmış olup İşletme Künyesi, Genel Sıralama, İnsan Kaynakları, Ar-Ge, Yenilik ve Markalaşma, Verimlilik, ihracat ve Finansman bölümlerinden oluşmaktadır. Veriler üzerinden Türkiye geneli ve istatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması (İBBS) Düzey 1’e göre sektör ortalamaları hesaplanarak, grafikler marifetiyle işletmenin kendisini sektörü ile karşılaştırmasına imkan sağlanmaktadır.

Rapor, işletmenin sektöründe net satışlar, prim gün sayısı ve aktif büyüklük kriterlerine göre sıralamalarını gösterdiği gibi İnsan Kaynakları, Verimlilik, Ar-Ge, Yenilik ve Markalaşma, İhracat ve Finansman konularında da sektöründeki yerini görmesini sağlamaktadır.

İşletme Değerlendirme Raporu e-Devlet Kapısı üzerinden işletmelerin istifadesine sunulmuştur.

Üyelerimize duyurulur.