TR

TUYEM 14. Uluslararası Yem Kongresi ve Yem Sergisi (21.02.2020)

İlgi: Türkiye Yem Sanayicileri Birliği tarafından 13.02.2020 tarihli, Uluslararası Yem Kongresi ve Yem Sergisi TUYEM 14 Hk. konulu yazısı aşağıda tarafınıza sunulmuştur.

Uzun yıllardır Türkiye genel ekonomisi ve tarımının üzerinde bir büyüme hızı yakalayan Türkiye karma yem sanayii, Dünyada 7’inci AB ülkeleri içerisinde ise 1’inci sıraya yükselmiştir. Sanayimiz hububatlar, yağlı tohumlar ve bunların yan ürünleri başta olmak üzere şeker, nişasta gibi gıda sanayi yan ürünlerinin önemli kullanıcısı durumundadır.

Birliğimiz tarafından 1992’den bu yana iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Yem Kongresi ve Yem Sergisi TUYEM’in on dördüncüsü, 19-22 Nisan 2020 tarihleri arasında Kıbrıs Limak Deluxe Hotel’de gerçekleştirilecektir.

Yıllardır “Yem Sektörünün Buluşma Noktası” haline gelen kongremiz, yurt içi ve yurt dışı yem üreticileri yanında, et, süt, tavuk, hindi, yumurta ve balık üreticileri, hububat ve yağlı tohum ticaretiyle uğraşanlar, makine üreticileri, otomasyon firmaları, yem katkı üreticileri gibi yem sektörü paydaşları, Tarım ve Orman Bakanlığı ile diğer Bakanlıkların temsilcileri ve akademisyenlerimizden oluşan yoğun bir katılımla düzenlenmektedir.

TUYEM’de, ilgili paydaşlar ile bir araya gelinerek, katılımcı firmalara birbirleriyle işbirliği yapma imkanları sunulması yanında, yem sanayisine yönelik dünyadaki ve Türkiye’deki, ekonomi, ticaret ve teknoloji konusundaki gelişmeler, sanayimizin sorunları ve çözüm önerileri yerli ve yabancı konuşmacıların sunumları eşliğinde tartışılacaktır.

Detayları ekli broşürde ve www.tuyem.com sitesinde yer almaktadır.

Üyelerimize duyurulur.