TR

Gıda Sektörü Teknik Destek Çağrısı Hakkında (27.01.2022)

Sayın Üyemiz,

Türkiye Gıda İnovasyon Platformu, TÜGİP faaliyetleri kapsamında gıda ve içecek sektöründe faaliyet gösteren 50 firmanın Ar-Ge ve İnovasyon kapasitesinin geliştirilmesi amacıyla 5 Ocak 2022 tarihinde Teknik Destek Çağrısı açılmıştır. 

Çağrı için son başvuru tarihi 14 Şubat Pazartesi gününe kadar uzatılmıştır.

Teknik Destek Çağrısı öncelikle KOBİ’leri hedeflemektedir. Çağrıda destek almaya uygun bulunan firmalarla birebir yapılacak görüşmelerde firmaların Ar-Ge ve inovasyon yönetim süreçleri, üretim hatları ve teknoloji seviyeleri değerlendirilecek, bu süreçlerde yaşadıkları teknik sorunlar ve rekabetçiliklerinde öne çıkan engeller belirlenecektir. Görüşme sonrasında firmaya özel Değerlendirme ve İhtiyaç Analizi Raporu hazırlanarak, ihtiyaçları doğrultusunda 2-4 gün arasında bedelsiz danışmanlık ve teknik destek hizmeti verilecektir.

Türkiye Gıda İnovasyon Platformu, TÜGİP TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü’nün faydalanıcısı olduğu Rekabetçi Sektörler Programı destekli INNOFOOD projesi kapsamında paydaşların değerli katkıları ile kurulmuştur. TÜGİP ülkemiz gıda ve içecek sektörünün ihtiyaçlarından yola çıkarak oluşturulan çok taraflı ve tüm paydaşları kapsayan bir platformdur. Platformun yanısıra TÜBİTAK MAM Gebze yerleşkesinde çok farklı ürün gruplarında yeni ürün ve proses geliştirme çalışmalarının yürütülebileceği 9 Pilot Tesis ve İleri Gıda Güvenliği Laboratuvarını içeren “Gıda İnovasyon Merkezi” kurulmuştur. TÜGİP ile ilgili detaylı bilgiye  www.tugip.org.tr  adresinden erişebilirsiniz.

14 Şubat 2022 tarihine kadar açık kalacak TÜGİP Teknik Destek Çağrısının ilgili firmalara duyurulması için desteğinizi rica ediyoruz. 

Çağrı ile ilgili açıklama ve başvuru formunu mail ekinde ve  www.tugip.org.tr  adresinde bulabilirsiniz. 

Saygılarımızla,

Bilgilerinize sunarız.