TR

COSME Türkiye Projesi - Fikri Mülkiyet Lisanslama Aracıları Çağrısına Hazırlık Eğitimi (27.01.2022)

Sayın Üyemiz,

2014 yılında başlayan Avrupa Birliği İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edilebilirliği COSME Programı, içinde bulunduğumuz yıl itibariyle Single Market-Tek Pazar Programı altında devam edecektir. Tek Pazar Programı (2021-2027), büyük ölçüde, COSME çerçevesinde sunulan araçların zenginleştirilerek, geliştirilerek devamını öngörmektedir. Çeşitli alt eksenlerden oluşacak bir yapıda tasarlanan Program, işletmelere ve girişimcilere atfedilen ve toplam bütçenin %24’ünü kullanacak COSME alt ekseni ile uygulamada olacaktır. 

Tek Pazar Programı COSME kapsamında açılan Fikri Mülkiyet Lisanslama Aracıları Çağrısı IP (fikri mülkiyet) lisans aracı hizmetlerinin alımını teşvik etme amacıyla Avrupa Birliği’ndeki Start up’ların ve KOBİ'lerin yeni dış pazarlara girmesini ve daha hızlı yenilikçi çalışmalar yapmasını desteklemektedir. Bu çağrının amaçları doğrultusunda fikri mülkiyet kavramı; telif hakkı, patent, ticari marka, tasarım hakkı, bitki çeşitliliği hakları, coğrafi işaret ve yarı iletken topografyalar ile ticari sırlar ve teknik uzmanlık gibi tüm gayri maddi varlıkları ifade etmektedir.

Çağrıya AB üye devletleri ve AB üyesi olmayan fakat Tek Pazar Programı katılımcı ülkelerinde kurulan, tüzel kişiliğe sahip kamu veya özel kuruluşlar başvurabilirler.

Çağrıya Hazırlık Eğitimi 02-03 Şubat 2022 tarihlerinde online bir platform aracılığıyla gerçekleştirilecektir. Eğitimde; çağrının genel hedefleri, çağrı kapsamında dikkat edilecek hususlar, çağrı başvuruları, çağrı için teknik hazırlıklar ve proje başvuru şablonları gibi konularda bilgilendirmelerde bulunulacaktır.

İlgili eğitime katılım kayıt https://cosme.kosgeb.gov.tr/fikri-mulkiyet-lisanslama-aracilari-cagrisi-egitimi/  linki üzerinden gerçekleştirilebilir. Eğitime erişim linki katılımcılarla paylaşılacaktır.

Saygılarımızla,

Bilgilerinize sunarız.