TR

Festivaller (25.10.2022)

Sayın Üyemiz,

T.C. ISPARTA VALİLİĞİ İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’nden alınan 21.10.2022 tarih ve E-62199123-821.03-4135963 /32 sayılı yazıda;

İlgi : Sanayi 21.10.2022 tarihli ve E-78180591-821.03-4128428 sayılı yazı.

Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, ülkemizde teknoloji üretmeye yönelik bireysel yetkinliklerin geliştirilmesi ve toplumsal bilincin arttırılması hedefiyle Bakanlığımızın öncülüğünde hayata geçirilen önemli bir etkinliktir. Teknoloji alanında faaliyet gösteren önemli kurum ve kuruluşlarımızın da katkılarıyla düzenlenen Teknofest, ev sahipliği yaptığı teknoloji yarışmaları, teknoloji gösterimleri, hava gösterileri, girişimcilik zirvesi gibi etkinlikler ile Milli Teknoloji Hamlesinin en büyük platformlarından biri haline gelmiştir. Her yıl düzenlenen festival, başta öğrenciler ve gençler olmak üzere toplumun her kesiminden gördüğü yoğun ilgi ile dünyanın en büyük havacılık ve uzay festivali olmayı başarmıştır.

Ülkemizdeki yoğun ilginin yanında Teknofest uluslararsı bir bilinirliğe ve etkileşime de sahiptir. Düzenlenen teknoloji yarışmalarına 100'ün üzerinde ülkeden katılımcı yer almaktadır. Havacılık gösterileri diğer ülkelerden gösteri takımlarının katılımına açıktır. Etkinlikler, birçok yabancı temsilci ve heyet tarafından ziyaret edilmektedir. Bu platform, ülkemiz ile diğer ülkeler arasında savunma, havacılık ve uzay sanayilerinde iş birliklerinin tesis edilebilmesine de imkân sunmaktadır. Bu sayede, ülkemizin bilinirliğinin, itibarının ve dünyanın her yerinden Türkiye ile bağ kuran ülkelerin sayısının arttırılmasına zemin oluşturmaktadır.

Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğunda ‘Teknoloji Geliştiren Bir Türkiye’ hedefiyle yola çıkan, kritik öneme sahip kurum ve kuruluşların paydaşlığında düzenlenen, Cumhuriyetimizin 100. yılında 30 Nisan - 6 Mayıs 2023 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinin Teknoloji Yarışmaları başvuruları başlamış bulunmaktadır. Teknofest 2023 teknoloji yarışmaları için son başvuru tarihi 20.11.2022’dir. Festivalin hedeflerine ulaşmasında, özellikle yarışmaların toplumun her kesimine duyurulması büyük önem arz etmektedir.

Bu itibarla, Teknofest 2023’e ve başvuruları başlayan teknoloji yarışmalarına dair hazırlanan Festival Tanıtım Metni'nin görselleri https://lk.tc/oTziu linkinde yer almaktadır.

Saygılarımızla,

Bilgilerinize sunarız.