TR

İsrail Gıda Sektörel Ticaret Heyeti Hk. (22.08.2023)

Sayın Üyemiz,

BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ’nden alınan 21.08.2023 tarih ve 70540318-TİM.BAİB.GSK.ARGE.2023/479-1433 sayılı yazıda;

T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ile 5973 sayılı İhracat Destekleri Hakkında Karar çerçevesinde, 7-10 Kasım 2023 tarihleri arasında Tel Aviv / İsrail'e Gıda sektöründe faaliyet gösteren üyelerimize yönelik Sektörel Ticaret Heyeti gerçekleştirilmesi planlanmakta olup, Sektörel Ticaret Heyetine ilişkin taslak programımız ekte yer almaktadır.

Planlanan heyet ile; (1) Olası ticari işbirliği imkânlarının araştırılması ve ticari potansiyelin yerinde tespit edilmesi ve (2) Sektörel kurum ve alıcı firmalarla ikili görüşmeler yaparak yeni iş bağlantıları kurulması hedeflenmektedir.

Bölgemiz gıda sektörü ihracatına katkı sunulması, ihracatçılarımızın yeni pazarlara açılabilmesinin kolaylaştırılması ve üye firmalarımızın maliyetlerinin azaltılması adına, Bakanlıkça hedef ülke olarak belirlenen İsrail'e %70 devlet desteği kapsamındadır. Ayrıca, heyetlerimize ilişkin tüm maliyetlerin ön-finansmanı da Birliğimiz tarafından sağlanacaktır.

Bu çerçevede, söz konusu heyet programından daha fazla firmamızın faydalanabilmesini teminen 1. kişi için katılım payı 1.500 USD, 2. kişi için 750 USD olarak belirlenmiştir. Katılım payına; gidiş-dönüş uçak bileti, 2 gece konaklama (oda+kahvaltı), transferler, bölgedeki önemli ithalatçılarla ikili iş görüşmeleri organizasyon giderleri, yurt dışı çıkış harç pulu, seyahat sigortası, tanıtım malzemeleri, tercüman hizmeti dâhil; oteldeki ekstra oda harcamaları ücreti hariçtir.

Bu çerçevede, İsrail’e yönelik Sektörel Ticaret Heyetine katılmak isteyen firmaların en geç 25 Ağustos 2023 Cuma günü mesai bitimine kadar https://baib.gov.tr/heyet?H=b2akci bağlantısı üzerinden başvuru gerçekleştirmeleri gerekmekte olup, detaylı bilgiye https://www.baib.gov.tr/gj3cij bağlantısında erişim sağlanabilmektedir.

Saygılarımızla,

Bilgilerinize sunarız.