TR

BAKA Yönetim Kurulu EXPO 2016 Antalya’da (06.06.2016)

BAKA Yönetim Kurulu EXPO 2016 Antalya’da

 

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu, Haziran ayı toplantısını EXPO 2016 Antalya’da gerçekleştirdi. BAKA Yönetim Kurulu’nun Isparta Valisi Vahdettin Özkan’ın başkanlığındaki toplantısına: Antalya Valisi Muammer Türker, Burdur Valisi Hasan Kürklü, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat,  Burdur İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Bağcı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik ve BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen ile ilgili birim başkaları ve il YDO koordinatörleri katıldı.

EXPO 2016 Antalya sergi alanı; görev alanı Burdur, Isparta ve Antalya olan BAKA’nın Yönetim Kurulu toplantısına ev sahipliği yaptı. Antalya Aksu’daki sergi alanına gelen BAKA Yönetim Kurulu üyeleri, EXPO 2016 Antalya Genel Sekreter Yardımcıları Mücahit Şengül ve Fırat Işık tarafından karşılandı. Antalya Valisi Muammer Türker, Isparta Valisi Vahdettin Özkan ve Burdur Valisi Hasan Kürklü ile BAKA Yönetim Kurulu üyeleri, EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı’nı gezdi. BAKA Yönetim Kurulu üyeleri, Isparta Valiliği ve Güneykent Belediyesi tarafından oluşturulan bitkisel endüstri bahçesinin açılışını gerçekleştirdi.

GÜL VE GÜL SUYU YAĞMURU

Gül yağmurunda kurdele kesimi yapılan bahçede gül suyu yağmuru ile serinleyen BAKA Yönetim Kurulu üyelerine gül lokumu ve gül şerbeti de ikram edildi. Antalya, Burdur, Isparta illerinin hem kalkınma hem de insanların sosyo kültürel yapısı ile çok benzediğini söyleyen BAKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Isparta Valisi Vahdettin Özkan, “EXPO’da bugün Ispartamız’ın simgesi olan gül ürününün ve bunun aslında merkezi hükmündeki Güneykent beldemizle beraber Isparta Valiliği’nin standında bulunuyoruz. Burada tabii ki ülkemizin özellik ve güzelliklerini dünyaya tanıtmak ve ya Batı Akdeniz bölgesindeki zenginliklerin paylaşılmasında çok önemli bir ürün gül” dedi.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Antalya Valisi Muammer Türker de, Batı Akdeniz’in tanıtımına önemli katkılar sunan BAKA yönetim kurulu üyelerinin EXPO’yu görmesini önemsediklerini belirtti. Antalya Valisi Türker, güller diyarı Isparta’yı EXPO’da misafir etmenin gururunu ve keyfini yaşadıklarını ifade etti.

BAKA Yönetim Kurulu üyeleri, Isparta Bahçesi açılışının ardından Burdur Gölü’nde yaşanan kuraklığı dikkat çekmek ve lavanta yetiştiriciliğini anlatmak amacıyla yapılan Lisinia Bahçesini gezdi. BAKA Yönetim Kurulu üyelerine Burdur’daki lavanta yetiştiriciliği hakkında bilgi veren Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Umuyorum Burdur’un adını EXPO sayesinde iyi bir şekilde duyururuz” dedi.

‘EXPO’YU TANIMASI ÖNEMLİ’

Toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Antalya Valisi Muammer Türker,  “Bugün BAKA’nın olağan yönetim kurulu toplantısı için EXPO alanındayız. Toplantıyı burada yapmayı tercih ettik çünkü bu bölgede görev yapan başta Valiler, belediye başkanları, İl Genel Meclis başkanları ve ticaret sanayi odası başkanlarının oluşturduğu bir yapı bu. Bölgede görev yapan insanların EXPO’yu görmelerini arzu ettik. Bir taraftan da civar illerimizin de burada bahçeleri ve standları var o bahçelere de ziyarette bulunduk” diye konuştu.  EXPO 2016’nın bir botanik EXPO olduğuna dikkat çeken Vali Türker, Teke yöresi, Toroslar ve Batı Akdeniz’in biyoçeşitlilik açısından son derece zengin olduğuna vurgu yaptı. BAKA’nın bölge tanıtımı konusunda önemi çalışmalar yaptığına dikkat çeken Vali Türker, bu nedenle kalkınma ajansı üyelerinin EXPO’yu gezip, tanımasının önemli olduğunu söyledi.

BAKA Yönetim Kurulu toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle tamamlandı.