TR

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı başladı (11.07.2017)

Fetullahçı  Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği hain darbe girişiminin birinci yıldönümünde Isparta Şehitliğinde tören düzenlendi. Isparta Valiliği öncülüğünde 16 Temmuz’a kadar devam edecek olan 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında Garnizon Şehitliği’nde şehit kabirleri ziyaret edildi, Ulu Camii’de Mevlid-i Şerif Okutuldu, 15 Temmuz şehit yakınları ve gaziler evlerinde ziyaret edildi. Törenlere TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Garnizon Komutanı Albay Cüneyt Arıkan, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin İlker Çarıkçı, protokol üyeleri ile  Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Şahlan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Çelik,ITSO  yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile komite başkanları ve üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim okunan törende  şehit kabirlerine karanfil bırakıldı.

Vali Günaydın,burada gazetecilere yaptığı açıklamada, hain terör örgütü FETÖ'nün giriştiği darbe girişiminin ardından defalarca "Bu büyük milleti, tarih boyunca kim yenmeye çalıştıysa, bunu beceremedi. Bundan sonrada  her türlü hain girişim bu asil milletimiz tarafından bertaraf edilecektir."ifadelerini kullandı.   Hain darbe girişiminde ve terörle mücadelede hayatını kaybeden tüm şehitleri rahmetle andıklarını dile getiren Vali Günaydın, şöyle konuştu: "Bu büyük millete uzanan eller mutlaka kırılacaktır. Bundan sonra da bu güzel vatanımızın üzerinde hesabı olanlar bunu iyi bilsinler, iyi anlasınlar ki hiçbir zorluk bu millete diz çöktüremeyecektir. Çünkü bu millet Çanakkale ruhu ile her türlü güçlüğü yenecek azim ve kararlılıktadır. İnşallah 15 Temmuz'dan sonra vatandaşlarımız birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu anlamışlardır. Bu millet bir ve beraber olduktan sonra hiçbir güç bu milleti yenemeyecektir."  

 

15Temmuz akşamı vatandaşları meydana davet eden Günaydın, "Hep beraber olalım ve bu ülke üzerinde hesabı olanlara açık bir şekilde 'Bu büyük millet birdir, bütündür ve tarihin her tür döneminde olduğu gibi bundan sonra da her türlü zorluğu yenecektir.' mesajını verelim." diye konuştu.