TR

SGK Müdürü’den önemli duyuru (11.01.2018)

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü (SGK) Müdürü Hüseyin Karagöz, Müdür Yardımcısı Ramazan Coşkun ile birlikte  Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. ITSO Başkanı Şükrü BAşdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan ile yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette iki kurum arasındaki işbirliğine vurgu yapıldı. SGK Müdürü Karagöz, ITSO üyelerini ilgilendiren konularda da bilgiler verdi, ITSO Başkanı Başdeğirmen’e de işbirliği çalışmaları için teşekkür etti.     

SGK Müdürü Karagöz, SGK Başkanlığı tarafından işverenler için yapılan yeni değişiklikler hakkında bilgi verdi. SGK borçlarını ödemeyen işverenlere icra takibi uygulanacağını belirten Karagöz, 60 günün üzerinde borcu olan kişilere de icra takibi başlatılacağını bildirdi. İşverenlerin bu uyarıyı dikkate almasını isteyen SGK Müdürü Karagöz, “borcunu ödeyen işverenlerimize teşekkür ediyoruz, ancak kurumumuzun bazı alacakları da mevcut bazı işverenlerimiz borçlarını ödemediği için bizde üzülerek icra takibine başlamak zorundayız. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımıza da borçlarını ödeyen işverenler adına teşekkür etmek isterim. “dedi.

ITSO Başkanı Başdeğirmen, ITSO üyesi işverenlerin devlete olan borçlarını her zaman ön planda tutarak zamanında ödemeye çalıştığını belirterek, “Isparta’daki esnafımız sanayicimiz devlete olan borçları konusunda duyarlıdır. Her zaman devlete olan borçlarını zamanında ödemeye çalışırlar. İstatistiklere bakılırsa da görülecektir Isparta borç ödemeye konusunda Türkiye ortalamasının üzerinde yer alır. Borçlarını ödeyemeyen işverenlerimizin mutlaka bir sıkıntısı olmuştur. İnşallah icra takibi başlamadan borçlarını öderler. Bu tür konularda üyelerimizin mağdur olmaması için bizler kurumlardan gelen genel duyuruları yapıyoruz. Sizlere de bu bilgilendirme ve ziyaretiniz için teşekkür ederiz.”dedi.